Recepten met pompoen, ik ben er dol op! Al sinds de herfst is ingetreden eet ik een paar keer per week pompoen. Deze groente is zo lekker zoet dat je er alle kanten mee op kan. Zo doe ik pompoen graag door een salade, maar vind ik het ook erg leuk om er soep van te maken. Tegenwoordig staan er zo veel recepten met pompoen online, dat ik besloten heb om ze te bundelen. Zin om wat lekkers te maken met pompoen? Lees dan snel verder.

 

5x recepten met pompoen

 

Stamppot met pompoen en zoete aardappel

Stamppot met pompoen en zoete aardappel is altijd goed in de herfst. Deze stamppot vind ik zelf echt heerlijk, vooral omdat er een klein beetje gember in zit. Geeft toch net die extra touch! Klik hier voor het recept.

 

recepten-met-pompoen

 

Curry met pompoen en pindakaas

Ooohh deze curry is echt hemels. Zo lekker zoet en dankzij de pindakaas nóg lekkerder. Zeker een keertje proberen! Het recept van de curry vind je hier.

 

curry-met-zoete-aardappel

 

Vegan pompoen mac and cheese

‘Mac and cheese’ staat voor macaroni met kaas, een lekkere combi die vaak wordt gegeten in Amerika. De bloggers van Wildgroei hebben er een leuke twist aan gegeven en maakte een vegan pompoen mac and cheese. Hmmm! Klik hier voor het recept.

 

vegan-mac-and-cheese

 

Soep met pompoen en zoete aardappel

Oké misschien was het je nog niet opgevallen, maar ik ben dol op de combinatie van pompoen en zoete aardappel. Beide lekker zoet, zo heb je nauwelijks door dat je heel gezond eet! Klik hier voor het recept van deze soep met pompoen en zoete aardappel.

 

recepten-met-pompoen

 

Pompoen-quinoa burgers

Deze lekkere pompoen-quinoa burgers zag ik voorbij komen bij Wildgroei. Wauw, wat zien ze er goed uit! Die ga ik snel eens proberen. Het recept vind je hier.

 

pompoen-quinoa-burgers

Hopelijk kan je lekker aan de slag met deze recepten met pompoen! Laat je me weten wat je er van vond? Deel je recept foto via Instagram met #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor online coaching of ga aan de slag met een van mijn e-books.