fbpx ...

Dit bananenbrood met walnoten is heerlijk als gezonde snack of gewoon om van te snoepen. Laatst kwam er een vriendin bij mij een theetje doen en daar wilde ik een lekkere snack bij hebben. Ik gooide ik wat ingrediënten in mijn keukenmachine en zo ontstond spontaan dit bananenbrood met walnoten! Ze vond hem mega lekker en natuurlijk moest het recept op mijn blog. Eigenlijk best raar dat ik nog helemaal geen bananenbrood online had staan. Ik loop soms echt een beetje achter met alle foodtrends. Maar dit bananenbrood is zo lekker, die moet je echt even proberen. Dankzij de dadels en rijpe bananen is het bananenbrood lekker zoet en de walnoten zorgen voor een goede crunch.

 

Bananenbrood met walnoten

 

Voor het recept gebruikte ik Iraanse dadels, die zijn veel zoeter en zachter dan gewone dadels. Deze kan je halen bij de Turkse supermarkt. Als je gewone dadels gebruikt zou ik ze eerst even een kwartiertje weken in warm water. Maar de Iraanse dadels maken echt een enorm verschil. Je kan natuurlijk ook medjoul dadels gebruiken. Verder heb ik als meel havermout gebruikt, wat ik tot havermeel heb gemalen in mijn keukenmachine. Havermout is van nature glutenvrij, dus dit bananenbrood kan je ook bakken als je een glutenallergie hebt. Een nadeel van dit recept is wel dat het mega verslavend is, want voor je het weet heb je zo weer een paar plakjes op. Maar ach, genieten hoort er ook bij!

Dit bananenbrood met walnoten is:

  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Verslavend lekker
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van dit bananenbrood met walnoten vindt? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bananenbrood-met-walnoten

bananenbrood-met-walnoten

 

Recept bananenbrood met walnoten

 

Bereidingstijd: 10 minuten + 35 minuten oven

 

Ingrediënten

200 gram (glutenvrije) havermout
150 gram medjoul dadels
4 rijpe bananen (met zwarte spikkels)
3 eieren
1 eetlepel kaneel
2 theelepels bakpoeder
25 gram walnoten
Snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Oven
Cakevorm

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Doe de havermout in de keukenmachine en mix tot een fijn meel. Voeg daarna de dadels (zonder pit) toe en mix nogmaals goed fijn.

3. Voeg daarna de eieren, kaneel, bakpoeder, 3 bananen en zout toe en mix tot een fijn beslag. Lukt het niet in één keer omdat je keukenmachine het niet aan kan? Voeg dan de bananen als laatste toe.

4. Giet het beslag in een met kokosolie ingevette cakevorm. Snijd een banaan in de lengte doormidden en leg deze bovenop. Garneer met walnoten.

5. Bak het bananenbrood 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake even afkoelen voor je deze aansnijdt.

Tip: Gebruik je gewone dadels? Week ze dan eerst 15 minuten in warm water om goed zacht te worden.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

bananenbrood-met-walnoten

 

info@zonderz