fbpx ...

Benieuwd naar mijn favoriete Ibiza hotspots? Lees dan snel verder! In september was ik een weekje in Ibiza, waar ik een heel fijn yoga retreat deed. Gelukkig hadden we tussendoor ook tijd om Ibiza een beetje te ontdekken. Wauw, wat is Ibiza een prachtig eiland! Daarom is het tijd om mijn Ibiza hotspots met jullie te delen. Ibiza is niet alleen maar een chique bedoeling, maar heeft eigenlijk twee kanten. Zo vond ik het erg leuk om te zien dat je overal kleine hippie winkeltjes had en ook vegetarisch eten erg makkelijk is in Ibiza.

Als je naar Ibiza gaat raad ik je aan om een auto te huren, zo kan je namelijk alle mooie afgelegen plekjes vinden. Zonder auto blijf je toch vaak op één plek, terwijl Ibiza juist zo veel mooie plekken heeft om te ontdekken. Elk dorpje heeft weer zijn eigen charme en het is erg leuk om elke dag een andere plek te bezoeken. Vooral Santa Gertrudis en Santa Eulalia vond ik zelf erg knus. In dit lijstje met Ibiza hotspots deel ik ook een strand waar ik geweest ben, wat zeker de moeite waard is voor een dagje tannen. Ibiza heeft wel honderden afgelegen stranden, dus het is ook leuk om zelf op pad te gaan en deze mooie stranden te ontdekken. Ik weet zeker dat ik nog een keertje terug ga naar Ibiza om de rest van het eiland te ontdekken!

 

ibiza-hotspots

Foto: Evelien Hogers Fotografie

 

Mijn favoriete Ibiza hotspots

 

Es Cucons

 

Dit winkeltje in Santa Gertrudis is zo fijn! Ze hebben hier veel leuke spulletjes, van aardewerken schaaltjes tot mooie duurzame kleding. Ook verkopen ze hier het merk Friday’s Project, wat op een duurzame manier geproduceerd wordt in Spanje. Daarnaast kan je bij Es Cucons ook terecht voor leuke cadeautjes. Ze hebben hier voor iedereen wel wat, zoals sieraden, tasjes en hippe bloempotten. Ben je klaar met shoppen? Wandel dan nog een rondje door Santa Gertrudis, wat echt een heel schattig dorpje is.

Plaza de la Iglesia 7, Santa Gertrudis, Ibiza

 

ibiza-hotspots

ibiza-hotspots

 

Passion café

 

Het Passion Café is echt een fenomeen in Ibiza. Ik had hier al zo veel goede verhalen over gehoord, dat ik er wel moest gaan lunchen. De menukaart van Passion Café is enorm uitgebreid en staat boordevol smoothies, pannenkoeken, salades en gezonde snacks. Uiteindelijk koos ik voor een avocado toast met tahini dressing en die was echt heerlijk. Je proeft gewoon dat alle ingrediënten vers van het land komen. Het Passion Café is een aanrader voor healthy foodies, want alles op de menu kaart is enorm gezond en zit boordevol goede voedingsstoffen. Tegenwoordig vind je Passion Café op vijf locaties door heel Ibiza, genoeg redenen dus om er eentje uit te proberen. Vooral de locatie in Santa Eulalia is erg gezellig, daarbij kijk je uit over de zee.

 

Cala nova

 

Cala Nova is een strand aan de oostelijke kant van Ibiza, waar ook veel hippies naartoe gaan. Schrik dus niet als je hier en daar wat hippies ziet die naakt liggen te zonnen. Cala Nova is een heerlijk strand om een dagje te vertoeven. De baai is erg mooi, het water is azuurblauw en daarnaast heeft het ook een fijn zandstrand. Het strand is erg populair onder surfers, omdat het fijne golven heeft. Wil je tijdens je dagje strand ook nog ergens wat lekkers eten? Naast het strand zitten twee lunchtentjes waar je terecht kan voor verse salades, pizza of een heerlijke aperitivo.

 

Amarino

 

Het lekkerste ijs in Ibiza-stad haal je bij Amarino! Het ijs wat ze hier serveren ziet er echt uit als een kunstwerkje. Zoals je misschien wel weet ben ik dol op ijs. Een vakantie is voor mij niet compleet zonder een paar lekkere ijsjes. Bij Amarino serveren ze Italiaanse gelato’s met smaken als pistache, lavendel of blueberry cheesecake. Daarnaast is er ontzettend veel keus in vegan sorbetijs. Geen trek in een ijsje? Ze maken hier ook macarons in alle kleuren van de regenboog. Die kan je ook in je ijsje laten doen, dan is het feest helemaal compleet. Ik koos voor een ijsje met framboos, mango én een pistache macaron. Hmmm, dat was smullen!

Carrer Lluís Tur i Palau, Eivissa, Ibiza

 

ibiza-hotspots

ibiza-hotspots

Foto’s: Evelien Hogers Fotografie

 

De hippiemarkt van San Juan

 

Een lijstje met Ibiza hotspots is niet compleet zonder een hippiemarkt. Wil je een hippiemarkt bezoeken in Ibiza? Ga dan naar de markt van San Juan! Elke zondag is er een markt van 10.00 tot 14.00. Hier zie je de echte hippies nog zelfgemaakte spullen maken, die ze verkopen op de markt. Ook is er bij deze hippiemarkt live muziek en zijn er veel kraampjes op het gebied van biologisch eten, kunst, handgemaakte kleding en sieraden. Ben je klaar met shoppen? Plof dan lekker neer bij The Giri Cafe voor een goed verzorgde lunch.

 

La Paloma

 

La Paloma is een heerlijk restaurant in het dorpje San Lorenzo, dat wordt gerund door een Italiaanse familie. Het restaurant ligt in een prachtige tuin waar je de drukte van Ibiza even achterwege kan laten. Als je hier komt voor de lunch kan je vooral kiezen uit Mediterraanse en Midden-Oosterse gerechten, terwijl er ‘s avonds veel Italiaanse gerechten op het menu staan. Alles wordt hier vers gemaakt en met liefde bereid. Ook kan je bij La Paloma vegetarische tapas bestellen met hummus, baba ganoush en homemade falafel. De salades zien er trouwens echt uit als kunstwerkjes, die zijn zeker het proberen waard!

Carrer Can Pou, 4, Sant Llorenç de Balàfia, Ibiza

 

Giri Café

 

Het Giri Café schijnt enorm leuk te zijn, maar helaas heb ik geen tijd gehad om hier naartoe te gaan. Ze hebben hier veel vegan opties, zoals een salade met boekweitnoedels, groene papaya, tofu, pinda’s, munt en koriander. Hmmm! Het Giri Café heeft een grote tuin met fijne plekjes waar je kan genieten van je eten. Ook hier hebben hier enorm veel lekkere desserts, zoals avocado cheesecake en hazelnootcake met wortels en amandelen. Oké ik moet een keertje terug om deze heerlijke menukaart te gaan proberen!

Plaça Espanya, 5, Sant Joan de Labritja, Ibiza

Heb jij ook nog leuke Ibiza hotspots die ik niet ken? Laat het me vooral weten in de comments, vind ik leuk!

 

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

 

info@zonderz