Hmmm pizza met vegetarische shoarma en homemade knoflooksaus, ik ben er dol op! Deze pizza is lekker om van te smullen in het weekend, ook voor de mensen die geen vegetariër zijn. Het lijkt misschien een ongezonde pizza, maar deze pizza is helemaal Zonderzooi-proof. De vegetarische shoarma is nauwelijks te onderscheiden van echte shoarma en bevat veel minder ‘zooi’. Vegetarische shoarma wordt namelijk gemaakt van soja, uien en verschillende soorten kruiden en specerijen. Niks om je zorgen over te hoeven maken dus. Ook zit vegetarische shoarma boordevol eiwitten, wat weer fijn is voor alle #fitgirls die dit recept maken. Genoeg redenen dus om vegetarische shoarma eens te proberen!

Voor bij de pizza maakte ik zelf knoflooksaus, zo wordt de pizza extra smeuïg. Maak jij wel eens zelf knoflooksaus? Het is zo simpel dat ik niet snap waarom mensen nog knoflooksaus in een potje kopen. Alles wat je nodig hebt is Griekse yoghurt, peterselie, knoflook en wat zout. Je mixt alles door elkaar en klaar is kees. Als je niet goed tegen lactose kan, zou je de Griekse yoghurt ook kunnen vervangen door lactosevrije yoghurt. Ik koos voor dit recept voor Griekse yoghurt, aangezien deze lekker romig is. Oké genoeg gekletst over knoflooksaus, tijd om te gaan koken.

Laat je me weten wat je van deze pizza met vegetarische shoarma vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

pizza-vegetarische-shoarma

pizza-vegetarische-shoarma

pizza-vegetarische-shoarma

 

Recept pizza met vegetarische shoarma

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1 courgette pizzabodem (Magioni)
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1/2 rode ui
70 gram vegetarische shoarma (Vegetarische slager)
75 ml gezeefde tomaten
2 grote eetlepels tomatenpuree
50 gram Griekse yoghurt
Handje verse peterselie
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Oven

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220°C

2. Snijd de knoflook fijn, de ui in ringen en de paprika in dunne repen.

3. Doe de gezeefde tomaten in een schaaltje met de tomatenpuree en de helft van de knoflook. Roer door elkaar en breng op smaak met zout. Smeer dit over de pizzabodem.

4. Versier de pizza met uienringen, paprika en stukjes vegetarische shoarma.

5. Bak de pizza 10 minuten in de voorverwarmde oven.

6. Maak ondertussen de knoflooksaus. Snijd de peterselie fijn en meng daarna de Griekse yoghurt met de knoflook, peterselie en paar snufjes zout tot knoflooksaus.

7. Haal de pizza uit de oven en garneer met knoflooksaus en peterselie.

 

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.