fbpx ...

Een yoga retreat op Ibiza was iets wat ik altijd al een keertje wilde doen. Een paar weken geleden was het eindelijk zo ver! Ik deed mee aan het Inner Bliss Retreat van Yoga Ibiza, een yoga retreat wat volledig in het teken stond van yoga, ontspanning en healthy food. Ik had enorm behoefte aan een retreat zoals dit, want de laatste tijd was ik erg gestrest en druk met werken. Een eigen bedrijf hebben is super leuk, maar het kan soms ook erg vermoeiend en stressvol zijn. Mijn intentie voor dit retreat was dus om lekker tot rust te komen. Tijdens een yoga retreat hoef je even helemaal niks en staan alle dagen volledig in het teken van ontspanning. Dat is precies wat ik nodig had. In deze blog vertel ik je alles over het yoga retreat op Ibiza en laat ik je zien wat we gedaan hebben.

 

yoga-retreat-ibiza

 

Het yoga retreat op Ibiza

 

Het yoga retreat duurde zes dagen en werd georganiseerd door coach en yogalerares Martine Hilverda. Ook was er een chef-kok aanwezig, die zorgde voor heerlijke gezonde maaltijden. Elke dag was er weer een ander programma. Er zat veel structuur in de dagen en dat was voor mij erg fijn. Zo deden we elke ochtend yoga, daarna kregen we een lekker gezond ontbijt en was het tijd voor ontspanning. Vervolgens was het tijd voor de lunch, die we samen uitgebreid aten in het zonnetje. Natuurlijk was er ook genoeg tijd om de andere deelnemers beter te leren kennen.

Na de lunch hadden we vaak tijd voor onszelf om een beetje meer van Ibiza te verkennen. Zo zagen we verschillende kleine dorpjes op het eiland en bezochten we afgelegen stranden. ‘s Avonds hadden we een gezamenlijk diner en soms stond er nog een workshop op de planning. Je was vrij om overal aan deel te nemen, maar als je een keertje geen zin had was dat ook prima.

Heb je nog nooit yoga gedaan en ben je zo stijf als een hark? Dat is helemaal geen probleem. Er waren meerdere deelnemers bij het retreat die nog nooit yoga gedaan hadden. Martine zorgde voor fijne en laagdrempelige yogalessen, die goed te doen zijn voor beginners. Maar ook als je wat gevorderd bent zorgt ze voor wat meer uitdaging, zodat je toch lekker in de flow blijft. De yogalessen varieerden van vinyasa tot yin en yoga nidra. Zo maakten we gelijk kennis met meerdere vormen van yoga en ontdekten we wat we fijn vonden. Na elke yogales deden we nog een heerlijke ontspanningsoefening om lekker tot rust te komen.

 

Hallo droom villa

 

De villa waar we in sliepen was echt prachtig. Ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zo’n mooie villa gezien heb, zo zou ik ook wel willen wonen! Bijna elke slaapkamer had naast een kingsize bed ook een eigen badkamer, er was een heerlijk zwembad om in te plonzen en een prachtige keuken waar elke dag voor je gekookt werd. Ook had de villa een enorme tuin waar je lekker in kon verdwalen als je even alleen wilde zijn. Alle luxe die je nodig hebt voor een weekje ontspannen was aanwezig. De villa waar we verbleven lag erg centraal en in een kwartiertje rijden waren we al in Ibiza-stad.

 

yoga-retreat-ibiza

yoga-retreat-ibiza

yoga-retreat-ibiza

 

Yoga time!

 

Bij een yoga retreat op Ibiza hoort natuurlijk een flinke portie yoga. Maar don’t worry, het is echt niet zo dat je helemaal uitgeput raakt van de yogalessen. Elke ochtend kregen we een yogales op het dak van de villa. Onze groep had veel beginners, dus we deden het rustig aan en alles werd goed uitgelegd. Elke dag bouwden we het zo een beetje op en aan het einde van de week waren de yogalessen wat intensiever. Soms hadden we ‘s avonds ook een yogales, zoals yin yoga of yoga nidra. Yin is meer een ontspannende vorm van yoga, waarbij je veel stretcht en een langere tijd een pose aanhoudt. Yoga Nidra wordt ook wel slaapyoga genoemd en is een yogavorm waarbij je lekker ligt en via geleide meditatie in een soort van slaapstand komt. Heerlijk om daarna ontspannen naar bed te gaan.

 

yoga-retreat-ibiza

yoga-retreat-ibiza

 

Vind je innerlijke rust

 

Het yoga retreat stond in het teken van ‘inner bliss‘: de rust vinden in jezelf. Dat kan voor mij soms erg lastig zijn, met duizenden gedachten en creatieve ideeën elke dag. We deden dagelijks meditatieoefeningen om wat meer tot rust te komen. Ik vond het erg fijn om ‘s ochtends te mediteren en met een leeg hoofd mijn dag te beginnen. Door middel van ademhalingstechnieken en geleide meditatie hielp Martine ons om die rust te creëren. Soms had je later op de dag nog een keer een meditatie oefening, waardoor je het mediteren ook steeds beter onder de knie kreeg. Dankzij het retreat mediteer ik nu elke dag en ik merk echt veel positieve effecten. Zo ben ik rustiger en meer geconcentreerd geworden, waardoor ik nu ook weer beter kan focussen op mijn werk. Daarnaast breng meditatie je dichter bij jezelf en ga je beter luisteren naar je lichaam.

 

Vegan pizza’s en frambozen smoothiebowls

 

Het eten tijdens het retreat was enorm goed verzorgt en helemaal Zonderzooi-proof. De hele dag door kregen we gezonde maaltijden, van ontbijt tot diner. Zo ontbeten we bijvoorbeeld met een frambozen kokosyoghurt smoothiebowl, hadden we een couscous salade met gegrilde groenten als lunch en ‘s avonds stond er vegan pizza op het menu. Tussendoor kon je lekker snacken van raw bliss balls, noten en vers fruit. Alle gerechten tijdens het retreat waren vegetarisch, wat ik zelf erg fijn vond. Ook de mensen die thuis wel vlees en vis aten waren erg positief over de vegetarische maaltijden. Chef-kok Gilberto maakte namelijk de lekkerste gerechten, waardoor ze het vlees en vis niet eens misten. Eet je veganistisch of heb je een allergie? Ook daar wordt rekening mee gehouden tijdens het retreat.

 

yoga-retreat-ibiza

yoga-retreat-ibiza

 

Inspirerende workshops

 

Naast de yogalessen en meditaties stonden er ook een aantal workshops op het programma. Zo maakten we een scrub met natuurlijke ingrediënten, kregen we een workshop zelfliefde en bespraken we onze persoonlijke issues. Wat ik erg fijn vond aan het retreat is dat we echt naar binnen gingen. We hadden coachingsgesprekken waarbij we onszelf beter leerden kennen en stonden vaak stil bij ons gevoel. Wie ben ik, wat wil ik, wat voel ik nu echt? Tijdens deze week besefte ik me dat het voor mij erg belangrijk is om vaker naar mijn intuïtie te luisteren en meer vanuit mijn hart te doen. Er werd hier en daar een traantje gepikt, omdat we ook veel persoonlijke dingen bespraken. Martine was een luisterend oor en gaf goed advies als je ergens mee zat.

Na het yoga retreat op Ibiza was ik vooral ontspannen en had ik veel geleerd over mijzelf. Een weekje bij Yoga Ibiza kan ik dan ook iedereen aanraden. Je gaat veel meer in het ‘nu’ leven, leert te luisteren naar je gevoel en komt helemaal tot rust. Soms zijn we allemaal druk en bezig met de toekomst, maar sta je ook wel eens stil bij dit moment? Dat was iets wat ik vooral heb geleerd bij Yoga Ibiza en nu ook nog steeds doe. Meer in het nu leven, minder stressen over onbelangrijke dingen. Een heerlijke, leerzame week. Dankjewel Martine!

Wil je ook een keer een yoga retreat doen? Boek dan nu je retreat bij Yoga Ibiza.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Yoga Ibiza. De foto’s zijn deels gemaakt door Evelien Hogers Fotografie

 

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

 

 

info@zonderz