fbpx

Deze chocolade hazelnoot balletjes zijn lekker én gezond als tussendoortje. Maak jij wel eens raw balletjes? Ik ben de laatste tijd helemaal verslaafd aan deze snack. De chocolade hazelnoot balletjes kan je makkelijk maken met een keukenmachine of sterke blender. Je hebt maar vier ingrediënten nodig en ze zijn in tien minuten klaar. Als je een Nutella fan ben dan vind je deze balletjes sowieso heerlijk! De raw balletjes zijn namelijk gemaakt van hazelnoten, dadels, cacao en een beetje kokos. De combinatie van geroosterde hazelnoten en cacao smaakt net zoals Nutella. Maar gelukkig is dit recept wel Zonderzooi-proof en kan je er lekker van genieten zonder schuldgevoel.

 

Chocolade hazelnoot balletjes

 

Als ik vriendinnen op bezoek heb maak ik vaak een schaaltje met chocolade hazelnoot balletjes. Ze zijn lekker om te snacken bij een theetje en iedereen is er dol op. Daarom dat ik nu eindelijk maar eens het recept deel. Voor deze raw balletjes gebruikte ik Iraanse dadels. Deze dadels zijn super smeuïg en veel zachter dan gewone dadels. Iraanse dadels scoor ik bij de Turkse supermarkt hier in Tilburg. Daar werkt een aardig oud mannetje waar ik elke maand verse dadels en tahin haal. Ga jij ook wel eens naar de Turkse supermarkt? Zeker een aanrader, want het is veel leuker dan de grote supermarkten en zo steun je ook de lokale ondernemers.

Deze chocolade hazelnoot balletjes zijn:

  • Glutenvrij
  • Raw
  • Makkelijk om te maken
  • 100% vegan

Laat je me weten wat je van deze chocolade hazelnoot balletjes vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

chocolade-hazelnoten-balletjes

chocolade-hazelnoten-balletjes

 

Recept chocolade hazelnoot balletjes

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 8 balletjes)

150 gram (Iraanse) dadels
100 gram geroosterde hazelnoten
3 eetlepels cacao poeder
3 eetlepels gemalen kokos

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Doe de hazelnoten in de keukenmachine en mix in een paar minuten fijn. Voeg daarna de dadels en cacao toe en mix nog een paar minuten tot een fijne brokkelige massa.

2. Draai acht balletjes van het beslag met je handen.

3. Rol ze daarna door de kokos en zet een kwartier in de koelkast om hard te worden.

Tip: Gebruik je geen zachte Iraanse dadels maar gewone dadels? Laat de dadels dan eerst een kwartiertje weken in warm water.

Wil je door Zonderzooi begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)