Ik wilde weer eens wat nieuws proberen en zo kwam ik op deze Indiase pannenkoeken. Weer eens wat anders dan de standaard pasta of salade recepten die je van mij gewend bent. Deze Indiase pannenkoeken zijn erg makkelijk om te maken en heerlijk als diner. Ze zijn lekker gekruid met komijn, kerrie en cayenne peper en zo proef je India op je bord. Ik ben zelf nog nooit in India geweest, maar het staat wel op mijn to-visit lijstje. Ben jij wel eens in India geweest? Het eten daar lijkt me echt heerlijk. Vooral de Indiase curry’s en knoflook naans zijn mijn favoriet. In India en Sri Lanka eten ze ook veel paratha’s en dosa’s, hartige pannenkoeken die vergelijkbaar zijn met deze Indiase pannenkoeken. Ze zijn snel klaar, lekker vullend en zitten boordevol goede voedingsstoffen. Dat wordt smullen!

De pannenkoeken heb ik gevuld met wortels, kikkererwten en kokosyoghurt. Deze heb ik op smaak gebracht met spicy Indiase kruiden, zoals komijn, kerrie en cayenne peper. Wat maakt deze Indiase pannenkoeken nou zo lekker? De wortels geven een zoete smaak, de kikkererwten een lekkere bite en de kokosyoghurt maakt de pannenkoeken smeuïg. Natuurlijk heb ik er ook een handje koriander bij gedaan, want ik ben een echte koriander-addict. Volgens mij gooi ik bijna bij elk recept een handje koriander. Koriander geeft de pannenkoeken een frisse en kruidige smaak. Ben je geen fan van koriander? Dan zou je de koriander kunnen ook vervangen door peterselie. Ik vond dit recept heerlijk, daarom maakte ik het een paar dagen later weer. Genoeg redenen dus om deze Indiase pannenkoeken snel te proberen!

Laat je me weten wat je van deze Indiase pannenkoeken vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

indiase-pannenkoeken indiase-pannenkoeken indiase-pannenkoeken

Recept Indiase pannenkoeken met kikkererwten en wortel

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

Pannenkoeken
300 gram speltbloem
600 ml havermelk (of andere plantaardige melk)
2 eieren
2 theelepels kerrie
Paar snufjes zout

Vulling
800 gram wortels
400 gram kikkererwten (in pot of blik)
1 eetlepel kerrie poeder
1 eetlepel komijnzaad
2 theelepels cayenne peper
400 ml kokosyoghurt
Handje verse koriander
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Mengkom
Mixer of garde
Koekenpan
Steelpan

 

Bereiding

1. Doe de speltbloem in een mengkom en voeg ei, havermelk, zout en kerrie toe. Mix met een mixer of garde tot een glad beslag.

2. Snijd de wortels in dunne plakjes en spoel de kikkererwten af.

3. Doe de wortels in een pan met ruim water en breng aan de kook. Kook de wortels 5 minuten en voeg daarna de kikkererwten toe. Kook deze 5 minuten mee. Zet daarna het vuur af en laat ze staan in de pan.

4. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en zet deze op hoog vuur. Voeg één soeplepel beslag toe en bak hier een pannenkoek van. Zorg dat je de pannenkoek aan beide zijden een paar minuten bakt. Bak op deze manier acht pannenkoeken van het beslag en leg deze tussen twee borden zodat ze warm blijven. Tip: warm ze net voor het serveren even op in de magnetron of oven.

5. Doe de wortels en kikkererwten in de koekenpan met een scheutje olijfolie en breng op smaak met komijn, kerrie, cayenne peper en zout. Roerbak twee minuten op laag vuur.

6. Vul elke pannenkoek met het mengsel en garneer met koriander en kokosyoghurt.

Tip: Ben je niet zo dol op pittig eten? Voeg dan wat minder cayenne peper toe.

 

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

 

Wil je aan de slag met een gezonde en duurzame lifestyle? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.