fbpx ...

Natuurlijke gezichtsmaskers zelf maken is hartstikke leuk om te doen. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis, dus dan kan je gelijk aan de slag gaan. Deze natuurlijke gezichtsmaskers maakte ik met avocado, banaan, yoghurt en honing. Vaak staan we er wel bij stil wat we in onze mond stoppen, maar letten we er totaal niet op wat er allemaal in onze verzorgingsproducten zit. Terwijl daar ook ontzettend veel onnatuurlijke stoffen in kunnen zitten die niet goed zijn voor je huid. Ik vind het erg belangrijk dat ik mijn huid ook op een natuurlijke manier verzorg, met producten die 100% natuurlijk en dierproefvrij zijn. Gelukkig kan je ook veel zelf maken, zoals deze natuurlijke gezichtsmaskers. Ze bevatten maar een paar ingrediënten en zijn ideaal voor een zacht huidje. 

 

Natuurlijke gezichtsmaskers zelf maken

 

Voor elk maskertje heb je honing nodig. Wist je dat honing heel goed is voor je huid? Het heeft namelijk een antibacteriële werking en werkt daarom uitstekend tegen puistjes en acne. Daarnaast zorgt het ervoor dat littekens vervagen. Erg fijn dus om vaker honing te gebruiken voor een stralende huid! De beste honing die je voor je huid kan gebruiken is rauwe honing. Deze honing is onverhit, waardoor de honing veel vitaminen en mineralen bevat. Rauwe honing kan je scoren bij de natuurvoedingswinkels, zoals Ekoplaza en Marqt. Daarnaast bevatten deze natuurlijke maskers ook nog andere ingrediënten, zoals avocado, banaan en yoghurt. Avocado en banaan zijn goed voor een droge huid en yoghurt werkt juist erg reinigend. Belangrijk is wel dat je kiest voor een volle yoghurt, zodat het maskertje lekker dik is en goed voedt. 

 

natuurlijke-gezichtsmaskers

 

3x natuurlijke gezichtsmaskers

 

Gezichtsmasker tegen puistjes en mee-eters

1 eetlepel yoghurt
1 eetlepel honing

Doe de yoghurt en honing samen in een schaaltje en roer door elkaar. Smeer dit op je gezicht en vermijd je ogen en mond. Laat het masker 10 minuten intrekken en spoel daarna af met water.

 

Gezichtsmasker voor een vette huid

1 rijpe banaan
1 theelepel honing
Paar drupjes limoensap

Doe de banaan in een schaaltje en prak goed fijn met een vork. Voeg daarna honing toe en wat druppels limoensap. Roer door elkaar. Smeer dit op je gezicht en vermijd je ogen en mond. Laat het masker 20 minuten intrekken en spoel daarna af met water.

 

natuurlijke-gezichtsmaskers

 

Gezichtsmasker voor een droge huid

1/2 avocado
1 eetlepel honing

Doe de avocado in een schaaltje en prak deze goed fijn met een vork. Voeg daarna de honing toe en roer door elkaar. Smeer dit op je gezicht en vermijd je ogen en mond. Laat het masker 20 minuten intrekken en spoel daarna af met water.

Geniet van een avond me-time met één van deze natuurlijke gezichtsmaskers. Laat je mij weten welk masker je het fijnste vind? Enjoy!

Kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Genieten Zonder Zooi ebook boordevol gezonde recepten en een voedingsschema voor 14 dagen. 

info@zonderz