Natuurlijke gezichtsmaskers zelf maken is hartstikke leuk om te doen. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis, dan kan je gelijk aan de slag. Deze natuurlijke gezichtsmaskers maakte ik bijvoorbeeld met avocado, banaan, yoghurt en honing. We letten vaak op bij wat we in onze mond gooien, maar sta je er ook wel eens bij stil wat je op je huid smeert? Ik vind het erg belangrijk dat dit ook puur natuur is. Voor mijn huid kies ik daarom altijd producten die helemaal zonder zooi zijn en daarnaast niet op dieren getest. Deze natuurlijke gezichtsmaskers bevatten maar een paar ingrediënten en zijn helemaal Zonderzooi-proof!

Voor elk maskertje heb je honing nodig. Wist je dat honing heel goed is voor je huid? Het heeft namelijk een antibacteriële werking en werkt daarom uitstekend tegen puistjes en acne. Daarnaast zorgt het ervoor dat littekens vervagen. Erg fijn dus om vaker honing te gebruiken voor een stralende huid! De beste honing die je voor je huid kan gebruiken is rauwe honing. Deze honing is onverhit en bewerkt, waardoor de honing veel vitaminen en mineralen bevat. Rauwe honing kan je scoren bij de natuurvoedingswinkels, zoals Ekoplaza en Marqt. Daarnaast bevatten de maskers ook nog andere ingrediënten, zoals avocado, banaan en yoghurt. Avocado en banaan zijn goed voor een droge huid en yoghurt werkt juist erg reinigend. Belangrijk is wel dat je kiest voor een volle yoghurt, zodat het maskertje lekker dik is.

 

natuurlijke-gezichtsmaskers

 

Natuurlijke gezichtsmaskers zelf maken

 

Gezichtsmasker tegen puistjes en mee-eters

 

1 eetlepel gewone yoghurt
1 eetlepel honing

Doe de yoghurt en honing samen in een schaaltje en roer door elkaar. Smeer dit op je gezicht en vermijd je ogen en mond. Laat het masker 10 minuten intrekken en spoel daarna af met water.

 

Gezichtsmasker voor een vette huid

 

1 rijpe banaan
1 theelepel honing
Paar drupjes limoensap

Doe de banaan in een schaaltje en prak goed fijn met een vork. Voeg daarna honing toe en wat druppels limoensap. Roer door elkaar. Smeer dit op je gezicht en vermijd je ogen en mond. Laat het masker 20 minuten intrekken en spoel daarna af met water.

 

natuurlijke-gezichtsmaskers

 

Gezichtsmasker voor een droge huid

 

1/2 avocado
1 eetlepel honing

Doe de avocado in een schaaltje en prak deze goed fijn met een vork. Voeg daarna de honing toe en roer door elkaar. Smeer dit op je gezicht en vermijd je ogen en mond. Laat het masker 20 minuten intrekken en spoel daarna af met water.

Ga lekker genieten van deze natuurlijke gezichtsmaskers. Laat je me weten welke je het fijnste vond? Vind ik leuk!

 

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.