Pan granola is super makkelijk om te maken en zo klaar. Granola bakken in een pan duurt maar 5 minuten en daarna laat je het nog even afkoelen. Heb je het al wel eens geprobeerd? Heel handig als je weinig tijd hebt, maar toch wilt genieten van een lekker ontbijtje. Deze pan granola  is heerlijk in combinatie met mango yoghurt. Voor dit recept gebruikte ik de plantaardige mango yoghurt van Abbot Kinney’s, die gemaakt is op basis van kokosmelk en mango puree. Deze mango yoghurt is helemaal puur natuur en bevat geen toegevoegde suikers. Zo kan je toch genieten van mango yoghurt, zonder dat het ongezond is. Deze yoghurt doet me trouwens denken aan een tropisch eiland, door de combinatie van kokos en mango. Hmmm!

Zeker nu het buiten frisser wordt vind ik het leuk om tropische ontbijtjes te maken. Dan blijf je toch lekker in de zomerse sferen. Heb jij dat ook? Ik heb de kokosyoghurt van Abbot Kinney’s altijd in mijn koelkast staan, omdat ik fan ben van de natuurlijke en romige smaak. Ook de naturel versie is erg lekker, daar kan je bijvoorbeeld deze chocolade chia pudding van maken. Alle soorten kokosyoghurt van Abbot Kinney’s zijn lactosevrij, wat handig is als je een lactose-allergie hebt.

De mango yoghurt van Abbot Kinney’s kan je halen bij de Ekoplaza of Marqt, deze kost €1,99 voor 125 ml.

 

pan-granola

Deze pan granola met mango yoghurt is:

  • lactosevrij
  • glutenvrij (gebruik glutenvrije havermout)
  • 100% vegan
  • makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze pan granola vind? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

pan-granola

pan-granola

pan-granola

Recept pan granola met mango yoghurt

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

250 ml Coco Start mango van Abbot Kinney’s
75 gram havermout
50 gram pecannoten
20 gram kokosvlokken
1 eetlepel kaneel
3 eetlepels ahorn siroop

 

Bereiding

1. Doe de havermout, kokosvlokken en pecannoten samen in de pan en rooster deze drie minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg daarna de kaneel en ahorn siroop toe en hussel door elkaar. Rooster dit nog twee minuten.

3. Zet het gas uit, schep de pan granola in een bakje en laat het een kwartier afkoelen. Zo wordt de granola lekker knapperig.

4. Verdeel de mango yoghurt over twee schaaltjes en garneer elk schaaltje met 3 eetlepels granola.

Tip: Bewaar de overgebleven granola in een afgesloten weckpot. 

 

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

 

 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.