De afgelopen dagen heb ik voor jullie mijn vegan eetdagboek bijgehouden. Qua structuur zien mijn dagen er eigenlijk nooit hetzelfde uit en zijn ze erg afwisselend. Soms heb ik een receptendag waardoor ik midden op de dag een lekker bord pasta eet, andere dagen lunch ik juist weer heel simpel met brood. De laatste tijd eet ik steeds meer veganistisch. Ik voel me er goed bij, krijg er energie van en vind het een heerlijk eetpatroon. Ja, ik ben zo iemand die enorm blij wordt van een hele berg groenten. Daarnaast is veganistisch eten ook erg goed voor het milieu. Heel af en toe eet ik nog eens een ijsje of een stukje taart waar toevallig lactose in zit. Dat is misschien ook de reden dat ik nooit 100% veganistisch zou kunnen eten, ik hou wel echt van zoetigheid.

Vaak krijg ik van jullie de vraag wat ik verder nog doe aan sport naast yoga. In het verleden was ik een echte #fitgirl die veel in de sportschool te vinden was, maar vanwege een rugblessure is dat helaas verleden tijd. Toch haal ik ook veel energie uit yoga en daardoor zit ik lekker in mijn vel. Yoga kan erg pittig zijn, maar veel mensen weten dat niet. Gemiddeld doe ik vijf ochtenden per week yoga, afwisselend van yoga workouts tot rustige yin yoga. Daarnaast maak ik een paar keer per week een wandeling om lekker buiten te zijn.

Benieuwd wat er allemaal in mijn vegan eetdagboek staat? Lees dan snel verder!

 

Vegan eetdagboek van Dalí

 

Zondag

 

Ontbijt
Mijn dag begin ik  met een lekkere yogasessie en daarna is het tijd voor ontbijt op bed, samen met mijn vriend. We eten vegan pannenkoekjes met gebakken banaan, frambozen, ahorn siroop en geroosterde kokos chips. Echt een feestje op de zondagochtend!

 

mijn-vegan-eetdagboek

 

Lunch
Als lunch eet ik twee geroosterde boterhammen met homemade hummus en plakjes komkommer. Het recept van de hummus heb ik via Jenny Alvares, deze is echt heerlijk!

Tussendoor
Als snack eet ik twee medjoul dadels met een laagje pindakaas.

Diner
’s Avonds maak ik een curry met pompoen, zoete aardappel en linzen. Hier gooi ik nog een schepje kokosyoghurt bij en een handje verse koriander.

’s Avonds
Na het avondeten kijk ik een film en eet ik nog een halve zak Propercorn peanut & smooth almond. Dit is popcorn met pindakaassmaak, mega lekker!

 

Maandag

 

Ontbijt
Ik start mijn dag weer met yoga en daarna drink ik een spirulina smoothie. Deze smoothie maak ik best vaak en is echt mijn favoriet de laatste tijd. In de smoothie doe ik een banaan, handje blauwe bessen, flinke scheut plantaardige melk en een theelepel spirulina.

Tussendoor
Ik heb nog wat gezonde chocolade truffels liggen die ik had gekregen van Miss Havermout. Deze eet ik eentje als snack.

Lunch
Als lunch maak ik vegan Mexicaanse wraps, lekker vullend en boordevol goede voedingstoffen. Ik eet twee volkoren wraps met guacamole, kidneybonen, paprika, Mexicaanse kruiden, rucola en zongedroogde tomaten. Hmmm!

Tussendoor
Ik snack een wortel en even later nog een rijstwafel met een laagje pindakaas.

Diner
Vanavond maak ik mijn favoriete curry, de gele linzen curry. Deze curry staat bij mij elke week wel een keertje op het menu en is super makkelijk om te maken. Ik eet er nog wat rijst, kokosyoghurt en verse koriander bij.

 

mijn-vegan-eetdagboek

 

Dinsdag

 

Ontbijt
Ik doe een yoga workout en daarna is het tijd voor een lekker ontbijtje. Ik maak een bakje havermoutpap en als toppings ga ik voor een halve bevroren banaan (smelt lekker in de pap), blokje pure chocolade, kokos en amandelen.

Lunch
Als lunch eet ik twee boterhammen met avocado, peper en zout. Ook gooi ik er nog wat koriander overheen.

Tussendoor
Daarna eet ik een rijstwafel met pindakaas en plakjes banaan. Jaaa ik ben gek op pindakaas. Een dag geen pindakaas is een dag niet geleefd!

Diner
Als diner rooster ik wat groenten in de airfryer. Ik ga voor pompoen, paprika, wortel, rode ui en knoflook. Die kruid ik met wat rozemarijn en tijm. Ook bak ik er nog wat vegetarische shoarma bij.

Naast al het eten drink ik elke dag enorm veel thee en water. Zeker wel twee liter, misschien soms wel meer. Ik ben gek op thee en heb veel verschillende theetjes in huis, zodat ik lekker kan afwisselen. Mijn favoriete thee op dit moment is chai thee en chili choco thee van Yogi.

Hopelijk vond je het leuk om mijn vegan eetdagboek te lezen en kan je er weer wat inspiratie uit halen.

 

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

 

 

info@zonderz