Dit zijn de lekkerste vegan chocolade brownies die ik ooit geproefd heb. Oké, misschien overdrijf ik, maar ze zijn echt het proberen waard. Deze vegan chocolade brownies bestaan uit zes ingrediënten en zijn super makkelijk om te maken. Je hebt voor dit recept niet eens een oven nodig, alleen een keukenmachine of een sterke blender. Handig toch? De brownies zijn helemaal Zonderzooi-proof en gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Daarom hoef je je niet schuldig te voelen als je deze brownies eet. De brownies zijn gemaakt van hazelnoten, cacao, dadels, ahorn siroop en kaneel. Op de brownies ligt nog een dun laagje pure chocolade voor een extra crunch. Hmmm, het water loopt me nu alweer in de mond als ik hierover schrijf.

 

Gezonde brownies met chocolade

 

Deze vegan chocolade brownies bevatten geen eieren en boter, daardoor zijn ze veel gezonder dan gewone brownies. Bovendien bevatten ze alleen maar natuurlijke ingrediënten en daar word je lichaam vrolijk van. Zo bevat cacao een stofje dat je een happy mood geeft. De hazelnoten in deze brownies zijn rijk aan gezonde vetten en geven een lekkere smaak. Daarnaast zijn dadels rijk aan vitaminen en mineralen. Voor dit recept gebruikte ik Iraanse dadels, aangezien deze wat zachter zijn dan gewone dadels. Iraanse dadels zijn lekker smeuïg en mierzoet, waardoor je ze goed kan gebruiken voor raw recepten. Deze dadels haal ik altijd bij de Turkse supermarkt bij mij in de buurt. Daar betaal je echt geen drol voor een doosje dadels en zo steun je ook nog eens de lokale ondernemingen. Win-win dus!

Deze vegan chocolade brownies zijn:

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • 100% vegan
  • Veel te lekker om te delen

Ga jij deze vegan chocolade brownies proberen? Laat me dan vooral even weten wat je er van vond. Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-chocolade-brownies

vegan-chocolade-brownies

 

Recept vegan chocolade brownies

 

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten opstijven

 

Ingrediënten
(Voor 9 brownies)

Brownie
300 gram hazelnoten
80 gram cacao
500 gram (Iraanse) dadels
6 eetlepels ahorn siroop
1 theelepel kaneel

Topping
200 gram pure chocolade 85%
50 gram hazelnoten

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Bakpapier
Brownie blik

 

Bereiding

1. Doe de hazelnoten in de keukenmachine en maal goed fijn.

2. Voeg daarna de dadels, cacao, ahorn siroop en kaneel toe en mix tot een fijne massa. Het kan zijn dat je dit in twee porties moet doen omdat het te veel is voor je keukenmachine.

3. Leg een velletje bakpapier in het brownie blik en duw dit aan bij de randjes. Voeg het mengsel toe en strijk dit glad met een spatel.

4. Spelt de chocolade au bain marie en giet dit daarna over de brownie heen.

5. Hak de hazelnoten voor de topping fijn en verdeel ze over de brownie. Laat de brownie goed opstijven in de koelkast voor je deze aansnijdt.

Tip: Heb je een feestje? Snijd de brownie dan in 18 stukken en serveer ze als mini brownie bites.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz