fbpx ...

In deze blog deel ik mijn tips voor Bali. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op Bali. Zo ging ik er deze zomer al voor de derde keer heen en ik weet zeker dat dat niet de laatste keer was. Als je op vakantie naar Bali gaat moet je denken aan lekkere stranden, heerlijk eten en vooral: relaxen. Bali is een fijn eiland om even helemaal tot rust te komen of je huwelijksreis te vieren. Ook voor jongeren is Bali erg leuk, zo heb je in Canggu en Uluwatu veel toffe strandfeestjes. Maar wat zijn mijn favoriete tips voor Bali? Die deel ik graag met je.

De leukste plekken in Bali vind ik zelf Canggu, Uluwatu en Ubud. Elke plek is weer verschillend en heeft zo zijn eigen charme. Canggu staat vooral bekend om de lekkere eettentjes en hier kan je als foodie echt je hart ophalen. Ik zou hier gerust een week kunnen verblijven en elke dag ergens anders gaan eten. Al mijn favoriete restaurants in Bali vind je hier. Uluwatu is meer een surfersdorpje en een stuk rustiger dan Canggu. In Uluawtu heb je veel mooie stranden en er hangt een hele relaxte sfeer. Ubud is dan weer wat meer toeristisch, maar zeker ook de moeite waard. Hier kan je terecht voor yoga, meditatie en healthy food. Hieronder deel ik al mijn tips voor Bali.

 

tips-voor-bali

Tips voor Bali

 

#1 Doe een biologische kookcursus in Ubud

 

Ben je gek op kokkerellen én lekker eten? Dan zou ik je de Organic Farm Cooking Class in Ubud zeker aanraden! Het leuke van deze kookcursus is dat alles wat je eet uit de biologische farm komt. Je krijgt eerst een rondleiding door de kruidentuin en gaat zelf je eigen kruiden plukken. Ook krijg je uitleg over alle soorten tropische groenten en fruit. Daarna ga je aan de slag met typisch Indische gerechten. Ik koos voor de vegetarische optie en alles was echt om van te smullen. Zo maakten we gado gado, zoetzure tempeh, Indische curry en zwarte rijstepap. Na de kookcursus krijg je een receptenboekje mee, zodat je alles thuis ook kan bereiden.

 

tips-voor-bali

tips-voor-bali

 

#2 Ga lekker chillen bij The Lawn

 

Ben je dol op het strand, maar niet op al dat zand tussen je tenen? Ga dan lekker relaxen bij The Lawn! Deze hippe beachclub ligt aan het strand, maar heeft wel een eigen zwembad. Hier kan je lekker chillen met fijne lounge muziek op de achtergrond. Bestel hier een heerlijke lunch of een verfrissende cocktail. Zo hebben ze gado gado courgetti noedels op het menu staan, maar ook kip-pesto burgers en Vietnamese spring rolls. Voor iedereen genoeg keus! Zorg wel dat je een beetje op tijd bent, zodat je zeker een bedje hebt om op te liggen. Oh en vanaf je bedje kan je je prima vermaken met surfers checken.

 

#3 Breng een bezoekje aan Thomas Beach

 

Thomas beach is een wat minder bekend strand in Uluwatu. Best jammer eigenlijk, want het is echt een heel fijn strand. Hier liggen ook niet overal rotsen – zoals bij Bingin Beach – en er is genoeg plek om lekker te liggen. Het strand is knalblauw en overal zijn leuke local warungs waar je eten kan scoren. Ook zijn de golven hier fijn voor beginnende surfers, genoeg redenen dus om eens een surflesje te proberen hier!

 

tips-voor-bali

 

#4 Volg een yogales bij Radiantly Alive

 

Ubud staat bekend als het yogadorp van Bali, daarom vind je hier op elke straathoek yogascholen. Mijn favoriete yogaschool is Radiantly Alive, hier blijf ik terugkomen vanwege de fijne lessen. Deze yogaschool ligt in het centrum van Ubud. Hier hebben ze elke dag veel verschillende lessen, van vinyasa flow tot fly high yoga. Ben je een beginner? Start dan met een rustige gentle flow class. Als je wat meer gevorderd ben kan je bijvoorbeeld kiezen voor ashtanga of fly high yoga. Daarnaast geven ze hier elke maand verschillende workshops om je yoga practice wat te kunnen verbeteren. Denk aan workshops over handstanden, ademhaling of meditatie. Ben je wat langer in Ubud? Scoor dan een week pass waarmee je een hele week onbeperkt yoga kan doen. Super leerzaam!

 

#5 Wandel over de Campuhan Rigde

 

Ben je op zoek naar meer natuur tijdens je vakantie? Maak dan een wandeling over de Campuhan Ridge. Een hele mooie wandeling die je zelf kan lopen vanaf het centrum van Ubud. Het is slim om deze wandeling rond 6.00 ‘s ochtends te doen, als de zon net op is. Dan is het nog niet zo heet en druk met toeristen. Wanneer je even aan de wandel bent kom je ineens in een schattig dorpje met leuke lokale warungs. Hier scoorden we een heerlijke kip-saté en vegetarische curry voor maar €4. Ook kom je tijdens de wandeling verschillende zwembaden tegen waar je in kan plonzen om lekker af te koelen. De route van de Campuhan Rigde walk kan je vinden in de Lonely Planet van Bali.

 

tips-voor-bali

 

#6 Eet de lekkerste pizza van Bali

 

Bij Baracca in Uluwatu aten we de lekkerste pizza’s van Bali. Baracca wordt gerund door een Italiaan en dat proef je aan de kwaliteit van de gerechten. Alles is hier super vers en wordt gemaakt met veel liefde. Ik ben hier een paar keer teruggekomen voor de heerlijke funghi pizza. Naast pizza’s hebben ze hier ook gnocchi, verse pasta en natuurlijk niet te vergeten: tiramisu. Reserveer wel van te voren, dan weet je namelijk zeker dat je een plekje hebt. De met kaarslicht verlichte tuin vond ik zelf erg knus om in te eten. Dit restaurant vind je trouwens ook in Canggu en Seminyak.

 

#7 Breng een bezoekje aan de Jatiluwih rijstvelden

 

Skip de Tegalalang rijstvelden als je niet met duizend andere toeristen op de foto wilt staan. Jatiluwih is veel mooier! Deze tip kreeg ik van mijn local friend Made en hij had helemaal gelijk. De Jatiluwih rijstvelden liggen op twee uurtjes rijden van Ubud. Hier vind je prachtige uitgestrekte groene rijstvelden, net een ansichtkaart. Je kan zelf door de rijstvelden wandelen of onder begeleiding van een gids. En mocht je honger krijgen na een flinke wandeling, dan vind je bij het begin van de rijstvelden ook een paar warungs waar ze heerlijke banana pancakes hebben.

 

#8 Ga met de boot naar Nusa Lembongan

 

Nusa Lembongan is een eiland dat naast Bali ligt. Het is wat minder bekend dan de Gili eilanden en dat is eigenlijk jammer. Nusa Lembongan is namelijk echt prachtig! Sla dit eiland dus zeker niet over als je naar Bali op vakantie gaat. Je bent al binnen een halfuurtje met de boot in Nusa Lembongan. Vooral Sandy Beach vond ik erg mooi en ook Dreambeach is een aanrader. Verder zijn er hier veel yogascholen waar je een fijne yogales kan volgen. Mijn favoriete yogaschool was Serinity. Heb je wat meer tijd? Ga dan naar de naastgelegen eilanden Nusa Ceningan en Nusa Penida. Deze zijn nog wat minder druk dan Nusa Lembongan en ook iets meer local. Klingkling beach is ook een aanrader bij Nusa Penida.

 

tips-voor-bali

tips-voor-bali

 

#9 Doe een fietstocht door de rijstvelden

 

Fietsen langs de omgeving van Ubud is heerlijk, zo zie je veel meer dan met de auto. Ik deed de Bali Eco Cycling tour en dat is echt een aanrader. Deze fietstour staat naast de natuur ook in het teken van educatie, waarbij je veel leert over de Balinese cultuur. Je begint de fietstocht met een lekker ontbijtje met uitzicht op de vulkaan en daarna spring je met zijn allen op de mountainbike. Je fietst door kleine dorpjes, bossen en rijstvelden. Onderweg stop je een aantal keer, bijvoorbeeld bij een Balinese familie of een tempel. Aan het einde van de fietstour krijg je een lekkere Indische maaltijd en word je weer teruggebracht naar je accommodatie.

 

#10 Ga zwemmen bij de Kanta Lampo waterval

 

Bali heeft veel mooie watervallen en de Kanta Lampo waterval is er één van. Deze waterval is wat minder bekend dan bijvoorbeeld de Git Git waterval en daardoor ook een stukje rustiger. Ik vond het een prachtige plek waar je helemaal één wordt met de natuur. Je kan zelf makkelijk op de scooter naar deze waterval vanaf Ubud, het is ongeveer een halfuurtje rijden. Neem je zwemkleding mee en plons lekker in het water of neem een ijskoude watervaldouche.

Hopelijk heb je veel aan mijn tips voor Bali en ga je snel een kijkje nemen bij een van de plekjes! Heb je nog een vraag over Bali? Laat het me dan weten in de comments.

 

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

 

info@zonderz