Deze smoothiebowl met frambozen en vijgen is heerlijk als ontbijt, die moet je echt even proeven! Een smoothiebowl vind ik altijd een feestje om te eten. Smoothiebowls zijn namelijk lekker zoet en crunchy. Bovendien zit deze smoothiebowl met frambozen boordevol vitaminen, dankzij de frambozen, bramen, avocado en vijgen. Maar wat deze smoothiebowl extra lekker maakt is de knapperige granola. Voor dit recept gebruikte ik de nieuwe vezelrijke granola van Meesters van De Halm. Deze granola is biologisch, puur natuur en barst van de vezels. Ik ben fan!

 

Smoothiebowl met frambozen en vijgen

 

Ken je Meesters van De Halm toevallig al? Ze verkopen dit merk bij de EkoplazaMarqt en veel speciaalwinkels door het hele land. De producten van Meesters van De Halm zijn 100% biologisch en bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten. De granen zijn op een milieuvriendelijke manier geteeld en daarna verwerkt tot muesli’s en granola’s. Onlangs hebben ze drie nieuwe smaken granola uitgebracht, namelijk een vezelrijke-, eiwitrijke- en suikerarme granola. En ik mocht ze voor jullie uittesten! De eiwitrijke granola vind ik zelf ideaal, aangezien ik als vegetariër minder eiwitten dan een gemiddeld persoon binnenkrijg. Deze granola bevat maar liefst 22,2 gram eiwit per 100 gram. Zo kan je je dag dus makkelijk beginnen met een eiwitrijk ontbijt. De granola is overigens helemaal vegan, de eiwitten komen van soja crunchies en erwten eiwitpoeder.

 

Welke granola is mijn favoriet?

 

De vezelrijke granola is erg knapperig en zit boordevol vezels. Soms kan het lastig zijn om elke dag voldoende vezels binnen te krijgen, deze granola helpt je daarbij. De vezelrijke granola bevat ook rozijnen, waardoor ik deze het lekkerst vind. Zeker in combinatie met de smoothiebowl is de granola heerlijk. Dan is er ook nog een granola die suikerarm is. Qua smaak is deze granola misschien niet wat je gewend bent. De granola is gebakken met appelpasta in plaats van met suiker en stroop, waardoor het nauwelijks suikers bevat. Daardoor is de granola wat minder zoet dan normaal. Ik heb het even vergeleken met een andere granola en daar schrok ik echt van. De meeste merken bevatten namelijk vaak vijf keer zo veel suiker. Deze granola is daarom veel beter voor je lichaam. Daarnaast zijn de verpakkingen ook volledig composteerbaar en plasticvrij, super voor het milieu dus!

Ga jij de nieuwe granola’s proberen? Laat me dan vooral even weten wat je er van vond. Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

smoothiebowl-frambozen-vijgen

smoothiebowl-frambozen-vijgen

smoothiebowl-frambozen-vijgen

 

Recept smoothiebowl met frambozen en vijgen

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

200 ml kokos & rijst melk (of andere plantaardige melk)
1/2 avocado
50 gram frambozen
50 gram bramen
1 vijg
Handje vezelrijke granola van Meesters van De Halm

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereiding

1. Doe de melk, halve avocado, frambozen en bramen samen in de blender en mix tot een romige smoothie.

2. Snijd de vijg in kleine partjes.

3. Giet de smoothie in een schaaltje en garneer met een handje granola en partjes vijg. Geniet er van!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Meesters van De Halm.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz