fbpx ...

Ben jij al bekend met de wet van aantrekking? Dit is een manier van denken en een daarbij behorende levensstijl die mij positief heeft verrast. Sinds ik het boek The Secret heb gelezen ben ik mij hier meer in gaan verdiepen en kijk ik heel anders tegen dingen aan. De wet van aantrekking is een rode draad in mijn leven en dankzij deze wet zijn er al veel mooie kansen op mijn pad gekomen. Bovendien komen er nog veel meer, omdat ik heel bewust mijn gedachten train om meer dingen aan te trekken. Ken je de wet van aantrekking nog niet? Ik leg je graag even uit hoe deze wet werkt en hoe je dit het beste in je leven kan toepassen. 

 

Wat is de wet van aantrekking?

 

De wet van aantrekking is een universele wet waarbij dat wat overeenkomt met zichzelf wordt aangetrokken. Een wet die gewoon bestaat zonder dat iedereen er vanaf weet. Het klinkt je misschien voor het eerst allemaal een beetje zweverig in je oren, maar de wet van aantrekking is gewoon net zo logisch als bijvoorbeeld de wet van de zwaartekracht. Belangrijk hierbij is om te weten dat alles een aantrekkingskracht heeft in het universum. Als je ergens aandacht aan schenkt wordt daarbij een vibratie uitgezonden. Hoe meer aandacht je ergens aan schenkt, hoe groter deze vibratie wordt. Daarom kan je met jouw gedachten en uitspraken veel dingen naar je toe trekken, want waar je aandacht aan geeft dat groeit. Zijn er dingen in je leven die je heel graag wilt, zoals een leukere baan, meer geluk of geld in overvloed? Deze dingen kan je allemaal met je gedachten naar je toe trekken. Je kan dus je dromen waarmaken met de wet van aantrekking, hoe tof is dat?!

 

Hoe werkt de wet van aantrekking? 

 

Het is belangrijk om te weten dat je vibraties uitzend en hoe meer vibratie een bepaald onderwerp krijgt, hoe sneller je het naar je toe trekt. Wil je bijvoorbeeld een geweldige nieuwe baan? Schrijf dan eerst voor jezelf op welke baan je precies wilt. Zie voor je hoe jij werkt bij dat bedrijf, hoe fijn je het daar vindt en wat voor ontzettend leuke collega’s je hebt. Door middel van denken, schrijven en praten over die geweldige baan trek jij hem snel naar je toe.

Wist je dat je ook negatieve vibraties kan uitzenden door middel van negatieve gedachten? Negatieve gedachten zorgen voor meer vibratie in wat je níet wilt, waardoor je dat juist tot jezelf gaat aantrekken. Want: hoe meer je er aan denkt, hoe groter de vibratie en de aantrekkingskracht wordt. Of het nu negatief of positief is. Daarom is het goed om constant bewust te zijn van je eigen gedachten. Denk dus niet te veel na over de baan die je nu hebt, over wat je er allemaal niet leuk aan vindt en hoe verschrikkelijk je je collega’s vindt, want op die manier trek je dat juist meer tot jezelf aan. Focus juist op wat je wilt bereiken en geef daar al je aandacht aan. 

Ik denk bijvoorbeeld altijd erg positief over dingen die ik graag wil bereiken en zie het daarbij al helemaal voor me. Dan visualiseer ik alles tot in detail en komt er daarbij een enorm verlangen en positiviteit in mij op. Daardoor wordt de vibratie steeds groter en trek ik het nog sneller aan. Zo ben ik de laatste tijd flink gegroeid met Zonderzooi, puur door veel positieve aandacht te schenken aan wat ik wil bereiken. En het mooie is dat jij dit ook kan!

 

Omgaan met negatieve gedachten

 

Hoe werkt het dan met negatieve gedachten? Het is goed om je er bewust van te zijn dat je negatieve gedachten hebt. Als je met het verkeerde been uit bed stapt, begin je je dag vaak al gelijk chagrijnig. Dan krijg je zo’n dag dat alles mis gaat, je kent het vast wel. Je morst per ongeluk je koffie op je nieuwe trui en even later brandt je havermoutpap aan. Daarna wil je je tanden gaan poetsen, maar ineens blijkt de tandpasta op te zijn. Zo zit je constant in een negatieve flow en vanwege je negatieve gedachten trek je alleen nog maar méér negativiteit tot je aan. Bij de wet van aantrekking is het belangrijk om bewust te zijn van negatieve gedachten, ze ook in te zien en er daarna geen aandacht meer aan te schenken. Door juist te focussen op wat je wél graag wilt en hier positief over te denken trek je dit sneller tot je aan.

 

wet-van-aantrekking

Foto: Lemon & Peach

 

Hoe pas je dit toe in je levensstijl?

 

Door jouw wensen, dromen en doelen te kunnen bereiken zijn er dus veel positieve gedachten nodig. Maar als dat het enige is, wat heb je dan nog te verliezen? Neem elke dag een kwartiertje voor jezelf waarbij je denkt aan wat je wilt bereiken. Schrijf het op, visualiseer het en zie het helemaal in detail voor je. Denk daarbij niet aan hoe je dit kan bereiken of hoe je aan het geld komt. Dat komt namelijk vanzelf wel, zolang jij er maar voor 100% in gelooft. 

De wet van aantrekking werkt ook goed door dingen te noteren. Dit wordt ook wel intuitive journaling genoemd. Haal een leuk notitieboekje en schrijf voor jezelf op wat je allemaal wilt. Bijvoorbeeld dat je graag een bepaalde baan wilt hebben, met een bepaald salaris maar daarbij ook leuke collega’s en voldoende tijd voor jezelf. Laat je fantasieën gaan tijdens het schrijven en onthoud dat er tijdens het visualiseren geen limiet is. Alles kan en mag, zolang jij er maar in gelooft en je er voldoende positieve aandacht aan schenkt. En onthoud: hoe meer je er aan denkt, hoe groter de vibratie en aantrekkingskracht wordt. Schrijf alles op specifiek op, want hoe specifieker jij bent, hoe duidelijker het voor het universum is wat je precies wilt.

 

Durf te dromen!

 

Door dit elke dag een kwartier te doen zal je ontdekken dat er mooie dingen gaan gebeuren. Dingen waar je misschien al heel lang over had gedroomd, maar nooit had gedacht dat ze zouden lukken. Waarom niet? Juist, omdat je er negatief over dacht en je het daarom niet tot jezelf aantrok. Houd dus je gedachten positief en blijft niet te lang in een negatieve flow zitten, want dan ga je dit tot jezelf aantrekken. Het mooie van de wet van aantrekking vind ik is dat het zo ontzettend simpel is om dingen tot jezelf aan te trekken. Een kwartier per dag nemen om aan je dromen te werken is eigenlijk niks, toch? Probeer het eens een maand uit en zie of het werkt voor jou. Je verliest er niks mee, je kan er alleen maar veel mee winnen. Good luck!

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Laat het me dan vooral even weten in de comments. Ik vind het erg leuk om je vragen te beantwoorden!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz