Een halfjaar geleden raakte ik bekend met ‘The Law of Attraction’, wat in het Nederlands ook wel ‘De Wet van Aantrekking’ wordt genoemd. Dit is een manier van denken en een daarbij behorende levensstijl die mij positief heeft verrast. Sinds ik het boek heb gelezen en me hier meer in ben gaan verdiepen kijk ik heel anders tegen dingen aan. Mocht je het nog niet kennen, dan leg ik het je graag even uit. Want hoe werkt ‘The Law of Attraction’ nu precies? En hoe kan je dit het beste in je leven toepassen? Dat vertel ik je in deze blog!

 

Wat is ‘The Law of Attraction’?

 

‘The Law of Attraction’ is een universele wet waarbij dat wat overeenkomt met zichzelf wordt aangetrokken. Een wet die gewoon bestaat zonder dat iedereen er vanaf weet. Belangrijk hierbij is om te weten dat alles een aantrekkingskracht heeft in het universum. Als je ergens aandacht aan schenkt, wordt daarbij een vibratie uitgezonden. Hoe meer aandacht je ergens aan schenkt, hoe groter deze vibratie wordt. Het klinkt je misschien voor het eerst allemaal een beetje zweverig in je oren, maar ‘The Law of Attraction’ is gewoon net zo duidelijk en logisch als bijvoorbeeld de wet van de zwaartekracht. Met jouw gedachten en uitspraken kan je veel dingen tot je toe trekken. Zijn er dingen die je heel graag wilt? Die kan je met je gedachten naar je toe trekken. Je kan je eigen werkelijkheid creëren en je dromen waarmaken met deze wet.

 

Hoe werkt ‘The Law of Attraction’?

 

Het is erg belangrijk om te weten dat je vibraties uitzend en hoe meer vibratie een bepaald onderwerp krijgt, hoe sneller je het naar je toe trekt. Maar je kan ook negatieve vibraties uitzenden door middel van negatieve gedachten. Negatieve gedachten zorgen voor meer vibratie in wat je níet wilt, waardoor je dat juist tot jezelf gaat aantrekken. Want: hoe meer je er aan denkt, hoe groter de vibratie en de aantrekkingskracht wordt. Of het nu negatief of positief is. Daarom is het goed om constant bewust te zijn van je eigen gedachten.

Ik denk bijvoorbeeld altijd heel positief over dingen die ik graag wil bereiken en zie het daarbij al helemaal voor me. Dan zie ik alles in detail voor me en daarbij komt er een enorm verlangen en positiviteit in mij op. Daarmee wordt de vibratie steeds groter, waardoor ik het sneller tot mijzelf aantrek. Zo ben ik de laatste tijd enorm gegroeid met Zonderzooi, puur door positieve aandacht te schenken aan wat ik wil bereiken. En het mooie is, jij kan dit ook!

Hoe werkt het dan met negatieve gedachten? Het is goed om je er bewust van te zijn dat je negatieve gedachten hebt. Als je met het verkeerde been stapt, begin je je dag vaak al gelijk chagrijnig. Zo’n dag dat alles mis gaat, je kent het wel. Je morst per ongeluk je koffie op je nieuwe trui en even later brandt je havermoutpap aan. Daarna wil je je tanden gaan poetsen, maar ineens blijkt de tandpasta op te zijn. Zo zit je constant in een negatieve flow en vanwege je negatieve gedachten trek je dit tot je aan. Bij ‘The Law of Attraction’ is het belangrijk om bewust te zijn van negatieve gedachten, ze te zien en er geen aandacht meer aan te schenken. Door juist te focussen op wat je wél graag wilt en hier heel positief over te denken, trek je dit sneller tot je aan.

 

the-law-of-attraction

Foto: Lizz Fotografie

 

Hoe oefen je met ‘The Law of Attraction’?

 

Door jouw wensen, dromen en doelen te kunnen bereiken zijn er dus veel positieve gedachten nodig. Maar als dat het enige is, wat heb je dan nog te verliezen? Neem elke dag een kwartiertje voor jezelf waarbij je denkt aan wat je wilt bereiken. Visualiseer het en zie het helemaal in detail voor je. Denk daarbij niet aan hoe je dit kan bereiken of hoe je aan het geld komt. Dat komt namelijk vanzelf wel, als jij er maar in gelooft.

‘De Wet van Aantrekking’ werkt ook goed door dingen te noteren. Dit wordt ook wel intuitive journaling genoemd. Haal een leuk notitieboekje en schrijf voor jezelf op wat je allemaal wilt. Bijvoorbeeld dat je graag een bepaalde baan wilt hebben, met een bepaald salaris maar daarbij ook leuke collega’s en voldoende tijd voor jezelf. Laat je fantasieën gaan tijdens het schrijven en bedenk je dat er tijdens het visualiseren geen limiet is. Alles kan en mag, zolang jij er maar in gelooft en je er voldoende positieve aandacht aan schenkt. En onthoud: hoe meer je er aan denkt, hoe groter de vibratie en aantrekkingskracht wordt. Schrijf alles op specifiek op, want hoe specifieker jij bent, hoe duidelijker het voor het universum is wat je precies wilt.

 

Aan de slag!

 

Door dit elke dag een kwartier te doen zal je ontdekken dat er dingen gaan gebeuren. Dingen waar je misschien al heel lang over had gedroomd, maar nooit had gedacht dat ze zouden lukken. Waarom niet? Juist, omdat je er negatief over dacht en je het daarom niet tot jezelf aantrok. Houd dus je gedachten positief en blijft niet te lang in het negatieve zitten, want dan ga je dit tot jezelf aantrekken. Het mooie van ‘The Law of Attraction’ vind ik is dat het zo ontzettend simpel is om dingen tot jezelf aan te trekken. Een kwartier per dag nemen is eigenlijk niks. Probeer het eens een maand uit en zie of het werkt voor jou. Je verliest er niks mee, je kan er alleen maar heel veel mee winnen. Good luck!

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Laat het me dan vooral even weten in de comments. Ik vind het erg leuk om je vragen te beantwoorden.

 

Wil je door mij begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Ik help je graag! Neem eens een kijkje bij online coaching.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het afvallen? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.