fbpx ...

Begin je dag met deze chocolade chia pudding en je bent gelijk vrolijk! Dit ontbijt smaakt namelijk net als een toetje, zo lekker is het. Deze chocolade chia pudding bestaat uit twee lagen: een romige kokos chia laag en een chocolade laag. De chocolade laag bevat ook cacao, wat boordevol goede voedingsstoffen zit. Wist je dat cacao een stofje bevat dat je een happy mood geeft? Genoeg redenen dus om te ontbijten met deze chocolade chia pudding. Dit recept is super simpel om te maken en is daarnaast ook lactosevrij, glutenvrij en vegan.

 

Kokosyoghurt van Abbot Kinney’s

 

De chia pudding is erg lekker vanwege de romige kokosyoghurt van Abbot Kinney’s, Coco Start. Deze kokosyoghurt is gemaakt van kokosmelk, verdikkingsmiddel en yoghurtculturen. Helemaal Zonderzooi-proof dus! Er is geen suiker aan toegevoegd en dat maakt de kokosyoghurt juist zo lekker. Door het fermenteren is de kokosyoghurt extra goed voor je immuunsysteem. Ik heb wel eens andere merken geprobeerd, maar Abbot Kinney’s blijft mijn favoriet. De kokosyoghurt smaak echt puur natuur, alsof je een verse kokosnoot eet. Coco Start is een plantaardig alternatief voor yoghurt, handig bijvoorbeeld als je een lactose allergie hebt. Ook past deze kokosyoghurt goed in een veganistisch eetpatroon. Daarnaast zijn de toegevoegde yoghurtculturen erg goed voor je darmen en bevat kokos veel verzadigde vetten die je een vol gevoel geven.

Een bakje Coco Start van 400 ml kan je scoren bij de Ekoplaza of Marqt voor €3,99. Ik gebruik deze kokosyoghurt niet alleen voor chia pudding, maar ook in combinatie met zelfgemaakte granola. Daarnaast kan je het bijvoorbeeld gebruiken als basis voor smoothies. Eet jij wel eens kokosyoghurt? En in wat voor gerechten gebruik je het dan vooral? Ik ben erg benieuwd.

Deze chocolade chia pudding is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Heerlijk als ontbijt!

Laat je me weten wat je van dit recept vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chocolade-chia-pudding

chocolade-chia-pudding

chocolade-chia-pudding

 

Recept chocolade chia pudding

 

Ingrediënten
(Voor 2 porties)

200 gram Abbot Kinney’s Coco Start
3 eetlepels chia zaad
3 rijpe bananen
200 ml plantaardige melk
3 eetlepels cacao poeder
Handje geroosterde kokos chips

 

Benodigdheden

Blender
2 weckpotjes of glazen

 

Bereiding

1. Verdeel de kokosyoghurt over twee weckpotjes en roer de chia zaden er doorheen. Laat dit 30 minuten in de koelkast staan zodat het een dikke chia pudding wordt. Tip: Deze stap kan je ook ‘s avonds doen, dan hoef je ‘s ochtends alleen nog maar stap 2 en 3 te volgen. 

2. Doe de bananen samen met de plantaardige melk en cacao poeder in de blender. Mix tot een romige smoothie en giet deze daarna over de chia pudding.

3. Garneer de chia pudding met geroosterde kokos chips. Enjoy!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Abbot Kinney’s.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz