Deze Aziatische salade met noedels is een makkelijke maaltijd boordevol groenten. Sommige mensen vinden het lastig om voldoende groenten te eten. Bij deze salade zijn de groenten door de noedels gemixt, waardoor je het nauwelijks door hebt. Voor dit recept gebruikte ik zilvervliesrijst noedels, aangezien die net wat gezonder zijn dan witte rijst noedels. Zilvervlies rijst noedels bevatten bijvoorbeeld minder koolhydraten en meer eiwitten dan de witte variant. Ook bevatten ze meer vitaminen en mineralen. Ik heb ze altijd standaard in huis voor snelle maaltijden zoals deze Aziatische salade.

 

Aziatische salade met noedels

 

De shiitakes geven een heerlijke twist aan de maaltijd. Ik had eigenlijk nog nooit shiitakes gebakken, maar vind ze nu al veel lekkerder dan champignons. Ze hebben iets meer smaak en door ze te bakken met sojasaus zijn ze echt heerlijk. Ik ga snel meer recepten maken met shiitakes, want ik ben fan! Deze paddenstoel kan je gewoon in de supermarkt kopen. Ook zit er verse munt en koriander door de salade. Deze zorgen voor een frisse touch en geven daarnaast wat extra smaak. Mocht je niet van koriander houden dan kan je deze natuurlijk gewoon weglaten. Er zijn zo veel mensen die geen koriander lusten, terwijl ik het zelf juist mega lekker vind. Ik ben heel erg benieuwd, lust jij koriander? Laat het me vooral weten in de comments.

Deze Aziatische salade met noedels is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij (Vervang de sojasaus door tamari)
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van dit recept vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

aziatische-salade

aziatische-salade

aziatische-salade

 

Recept Aziatische salade met noedels

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

240 gram zilvervliesrijst noedels (Fair Trade Original)
2 winterpenen
200 gram shiitake
1 courgette
3 teentjes knoflook
1 bosui
Flinke scheut sojasaus
Handje verse munt
Handje verse koriander
120 gram ongezouten pinda’s

Dressing
3 limoenen
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sojasaus
1,5 eetlepel ahorn siroop

 

Benodigdheden

 

Spiraalsnijder
Snijplank
Groot scherp mes
Koekenpan

 

Bereiding

 

1. Was de wortel en courgette. Maak er dunne slierten van met een spiraalsnijder.

2. Maak de shiitake schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in dunne plakken. Snijd de bosui ook fijn.

3. Snijd de tenen knoflook fijn. Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak de knoflook goudbruin. Voeg daarna de shiitake toe en bak deze 7 minuten mee. Breng op smaak met een flinke scheut sojasaus.

4. Breng water aan de kook en voeg daarna de noedels toe. Kook deze zoals beschreven op de verpakking en breng op smaak met zout. Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water.

5. Maak de dressing door het sap uit de limoenen te persen in een schaaltje. Voeg sesamolie, sojasaus en ahorn siroop toe en roer door elkaar.

6. Snijd de koriander en munt fijn. Hak de pinda’s fijn met een groot mes.

7. Meng de courgette, wortel en noedels door elkaar met je handen. Mix de helft van de bosui, koriander en munt er doorheen. Verdeel over vier borden en breng op smaak met de dressing. Garneer met de shiitake, munt, koriander, bosui en pinda’s.

Tip: Houd je wel van een beetje pit? Voeg dan nog een fijngesneden rood pepertje toe als garnering.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz