Mealpreppen is iets wat helemaal hip is in de fitnesswereld. Maar ook al ga je zelf niet elke dag naar de sportschool, mealpreppen is gewoon enorm handig. Zo kan je bijvoorbeeld op zondag al alle maaltijden van de week bereiden. Dat scheelt een hoop stress doordeweeks en bovendien bespaar je er veel tijd mee. Én mealpreppen is ook goed voor je portemonnee. Bovendien eten mensen die hun maaltijden voorbereiden veel gezonder. Genoeg redenen dus om te starten met mealpreppen! Maar, hoe doe je dat precies? Ik vroeg het aan Hanne van de blog Miss Havermout. Mocht je Hanne nog niet kennen, onlangs deelde ze haar eetdagboek met Zonderzooi.

 

Wat is mealpreppen?

 

Hanne: “Ik ben zelf echt geen ‘die hard fitgirl’, dus je zal mij dus niet zo snel met bakjes kip, rijst en broccoli zien lopen. Maar het idee van mealpreppen spreekt me wel aan. Zelf doe ik het al een paar jaar. Als ik een drukke week voor de boeg heb, zorg ik ervoor dat ik in het weekend even de keuken in duik om alvast wat eten voor de hele week te ‘preppen’. Gaandeweg ontstond dus het idee om al mijn mealprep recepten te bundelen in een mealprep Ebook.”

 

Mealpreppen

 

 

Het mealprep Ebook

 

“In mijn Ebook ‘No more boring mealpreps’ vind je geen fantasieloze bakjes kip, rijst en broccoli, maar verrassende en lekkere maaltijden, die ook best wel gezond zijn. In het Ebook staan 35 recepten voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Er zitten zowel recepten met vlees en vis als vegetarische en veganistische recepten tussen. Kortom, genoeg inspiratie om de hele week lekker en gezond te eten ondanks je drukke agenda. Bij het Ebook krijg je een gratis mealplanner waarop je kunt plannen wat je wanneer wilt eten en je precies weet wat je allemaal moet preppen.”

“Om alvast een voorbeeldje te geven van zo’n lekker mealprep recept, deel ik het recept voor een lekkere lunch met jullie: de quinoa falafel bowl. Super gemakkelijk te maken en een feestje om te eten.”

 

Mealpreppen

 

Recept quinoa falafel bowl

 

Ingrediënten
(Voor 4 porties)

 

240 gram quinoa
200 gram falafel
1 komkommer
150 gram jullienne wortel (AH)
150 gram julienne biet (AH)
80 gram verse hummus

 

Benodigdheden

Oven of airfryer

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C

2. Leg de falafel balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze 6 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven. Of bak de falafel 5 minuten in de airfryer op 180 graden.

3. Breng een halve liter water aan de kook en kook hierin de quinoa in 10 minuten gaar.

4. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de vochtige zaadlijsten. Snijd beide helften vervolgens in stukjes.

5. Verdeel de groenten, quinoa, falafel en hummus over vier bakjes.

Tip: Bewaar de porties in afgesloten bakjes in de koelkast.

Enthousiast geworden van Hanne’s recept? Het mealprep Ebook kan je hier bestellen.

 

 

info@zonderz