fbpx ...

Deze groene curry soep is heerlijk en doet me denken aan mijn reis door Bali. Daar deden we een kookcursus in Ubud, waar we ook een groene curry maakten. Nu is het een enorm karwei om zelf curry pasta te maken. Heb jij dat wel eens gedaan? Je bent zeker een kwartier lang groene pepers en verschillende soorten kruiden aan het malen met een vijzel. Bloed, zweet en tranen kost het om zelf curry pasta te maken. Veel makkelijker is het om gewoon een zakje groene curry pasta te kopen in de supermarkt. Ik gebruik altijd de curry pasta’s van Fair Trade Original, hier is verder geen ‘zooi’ aan toegevoegd. Erg lekker om te gebruiken voor deze soep. Ben vooral niet bang dat de soep pittig is, want vanwege de kokosmelk is de soep wat zachter van smaak.

 

Thaise groene curry soep met broccoli

 

Nu het buiten weer wat frisser wordt eet ik graag soep ‘s avonds. Deze groene curry soep zit boordevol groenten, zoals broccoli en wortel. Na twee kommen soep zit je meestal al wel vol. Wist je dat broccoli super gezond is? Je zou het zelfs een superfood kunnen noemen. Broccoli barst namelijk van de vitaminen en mineralen. Ook schijnt het goed te zijn tegen kanker. Belangrijk bij broccoli is wel dat je deze niet te lang kookt, om zo de goede voedingsstoffen optimaal te houden. Voor dit recept kook je de broccoli daarom maar kort en heeft het een lekkere bite. Ik ga deze soep zeker vaker maken. Jij ook?

Deze groene curry soep met broccoli is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Boordevol vitaminen en mineralen

Laat je me weten wat je van deze Thaise groene curry soep vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

 

Recept groene curry soep met broccoli

 

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

1 broccoli
1 winterpeen
2 teentjes knoflook
1 bosui
1 stengel citroengras (sereh)
Zakje groene curry pasta (Fair Trade Original)
1 liter water
1 blokje groentebouillon (Zonnatura)
150 ml romige kokosmelk
Snufje peper

Ter garnering: handje pinda’s

 

Bereiding

1. Start met het wassen van alle groenten. Verwijder daarna de stronk van de broccoli en snijd de broccoli in hele kleine roosjes.

2. Snijd de knoflook fijn en snijd de bosui en wortel in dunne plakjes. Snijd de citroengras in drieën en maak deze plat door er een groot mes op te leggen en stevig te duwen met je handpalm. Zo komt de smaak wat meer los.

3. Doe een flinke scheut olie in de pan en bak de knoflook goudbruin. Voeg daarna het hele zakje curry pasta toe en bak kort mee.

4. Voeg de wortel, citroengras, bosui, water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook 10 minuten.

5. Voeg de broccoli roosjes toe en kook nog 4 minuten.

6. Voeg de kokosmelk toe, roer door elkaar en breng op smaak met peper.

7. Haal de stengels citroengras er voor het serveren uit. Serveer de soep met fijngehakte pinda’s. Enjoy!

Tip: Ook erg lekker om de soep te garneren met koriander of taugé.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz