Zelf vegan karamelsaus maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig voor deze vegan karamelsaus, namelijk amandelpasta, kokosolie, ahorn siroop en kaneel. That’s all! Deze karamelsaus is lekker voor over de pannenkoeken of bijvoorbeeld als topping op een ijsje. Een stuk gezonder dan gewone karamelsaus en bovendien ook makkelijker om te maken. Misschien heb je alle ingrediënten al in huis, dan kan je zo aan de slag.

Deze karamelsaus heeft een lekkere karamelsmaak vanwege de ahorn siroop. Ahorn siroop is een natuurlijke siroop die getapt wordt uit bomen in Canada. Deze siroop heeft een heerlijke zoete, karamel-achtige smaak. Ik gebruik vaak ahorn siroop in mijn recepten omdat dit een ongeraffineerde vorm van suiker is. Dat betekent dat alle goede voedingstoffen, zoals vitaminen en mineralen, behouden zijn in de ahorn siroop. Dankzij de amandelpasta is deze saus ook rijk aan gezonde vetten.  Amandelpasta is rijk aan eiwitten, vitamine E en het mineraal magnesium. Lekker smullen zonder schuldgevoel dus! Deze karamelsaus is trouwens heel lekker in combinatie met dit vegan amandelijs recept.

Laat je me weten wat je van dit recept vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

Recept vegan karamel saus

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje)

60 gram kokosolie
110 gram ahorn siroop
40 gram amandelpasta
1 theelepel kaneel

 

Bereiding

1. Doe de kokosolie met ahorn siroop in een pannetje en warm op. Blijf roeren totdat de olie en ahorn siroop vloeibaar zijn en voeg daarna de amandelpasta en kaneel toe. Roer alles goed door elkaar.

2. Schenk de karamelsaus in een afsluitbaar weckpotje om te bewaren.

Tip: Als je de karamelsaus in de koelkast zet wordt deze weer hard. Wil je hem toch weer vloeibaar hebben? Zet de saus dan even kort in de magnetron.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.