fbpx ...

Zelf vegan karamelsaus maken is helemaal niet moeilijk. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig voor deze vegan karamelsaus, namelijk amandelpasta, kokosolie, ahorn siroop en kaneel. That’s all! Deze karamelsaus is erg lekker als garnering over pannenkoeken, een heerlijke brownie of een ander dessert. Een stuk natuurlijker qua ingrediënten dan normale karamelsaus en bovendien ook super makkelijker om te maken. Misschien heb je alle ingrediënten al in huis, dan kan je zo aan de slag.

 

Makkelijke én lekkere vegan karamelsaus

 

Deze karamelsaus heeft een lekkere karamelsmaak vanwege de ahorn siroop. Ahorn siroop is een natuurlijke siroop die getapt wordt uit bomen in Canada. Deze siroop heeft een heerlijke zoete, karamel-achtige smaak. Ik gebruik vaak ahorn siroop in mijn recepten omdat dit een ongeraffineerde vorm van suiker is. Dat betekent dat alle goede voedingstoffen, zoals vitaminen en mineralen, behouden zijn in de ahorn siroop. Dankzij de amandelpasta is deze saus ook rijk aan gezonde vetten.  Amandelpasta is rijk aan eiwitten, vitamine E en het mineraal magnesium. 

Ga jij deze vegan karamelsaus ook maken? Ik weet zeker dat je er je vingers bij aflikt, want dat doe ik zelf elke keer weer als ik dit recept maak. 

Deze vegan karamelsaus is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Vrij van geraffineerde suikers

Laat je me weten wat je van deze vegan karamelsaus vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi of tag me @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-karamelsaus

vegan-karamelsaus

 

Recept vegan karamel saus

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje)

60 gram kokosolie
110 gram ahorn siroop
40 gram amandelpasta
1 theelepel kaneel
Snufje zout

 

Bereiding

1. Doe de kokosolie met ahorn siroop in een pannetje op laag vuur en laat zachtjes smelten, tot alles vloeibaar is geworden.

2. Voeg de amandelpasta, kaneel en snufje zout toe. Roer alles goed door elkaar en zet daarna het vuur uit. 

2. Laat de vegan karamelsaus 5-10 minuten staan, dan wordt ‘ie wat dikker.

3. Roer een keer goed door en garneer de warme karamelsaus daarna over je dessert heen. Of bewaar ‘m in een afsluitbaar weckpotje.

Tip: Als je de karamelsaus in de koelkast zet wordt deze weer hard. Wil je hem toch weer vloeibaar hebben? Verwarm dan kort in een pannetje.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz