Ben jij al bekend met kefir? Kefir is een natuurlijke zuiveldrank die lekker puur en fris van smaak is. Ik was erg benieuwd naar dit product en testte de biologische kefir van Arla. Deze zuiveldrank wordt gemaakt van maar twee ingrediënten, namelijk biologische melk en kefirculturen. Helemaal Zonderzooi-proof dus! Het bevat rechtsdraaiende melkzuurbacteriën, die ervoor zorgen dat je darmen in balans blijven en je lichaam het beter verteert. Verder is het van nature een bron van eiwitten, vitamine B2, B12 en calcium. Kefir kan je gewoon zo drinken, er hoeft niks aan toegevoegd te worden. Ik gebruik het als drankje tussendoor of als basis voor een smoothie.

 

Biologische kefir van Arla

Arla heeft drie verschillende smaken kefir op de markt gebracht. Je kan kiezen tussen de smaken naturel, blauwe bes of citroen-gember. De naturel variant is puur natuur en qua smaak een beetje te vergelijken met yoghurt, maar dan met een sprankelende textuur. De blauwe bes variant bevat geen geraffineerde suikers, maar is gezoet met biologisch druivensap en blauwe bessen. Heel fijn! Deze is wat zoeter en heeft een heerlijke bessensmaak. De smaak citroen-gember is ook op een natuurlijke manier gezoet en is erg verfrissend.

 

Kefir is een natuurlijke bron van vitaminen

Kefir heeft veel voordelen. Zo is het een natuurlijke bron van calcium, eiwitten, vitamine B2 en B12. Eiwitten zorgen voor de groei van spiermassa, wat handig is als je veel sport. Daarnaast heeft vitamine B12 een positieve invloed op het immuunsysteem en draagt bij tot een goed concentratievermogen. Ook draagt kefir bij aan een betere energiestofwisseling, dankzij de combinatie van calcium, vitamine B2 en B12. Genoeg redenen dus om deze zuiveldrank uit te proberen!

Wat is mijn favoriete smaak?

Ik was erg benieuwd naar de smaak van kefir, want eerlijk gezegd had ik het nog nooit geproefd. Daarom testte ik het een paar dagen voor jullie uit. De naturel versie was de eerste die ik probeerde. Deze is fris van smaak, maar ook een klein beetje zurig. Daar moet je even aan wennen. De smaak is vergelijkbaar met yoghurt, alleen dan dus in de vorm van een drankje. Ook proefde ik de blauwe bessen smaak. Deze smaak lijkt op een smoothie, lekker romig! Ten slotte probeerde ik de smaak citroen-gember. Deze smaak is erg fris en heerlijk als tussendoortje. Mijn favoriete smaak is met blauwe bessen. Deze drink ik nu vaak bij het ontbijt, bijvoorbeeld als ik snel de deur uit moet.

Veel mensen krijgen bij een normaal dieet lang niet alle voedingsstoffen binnen. Dan is Arla kefir daar de ideale oplossing voor. Ik zou kefir zeker aanraden vanwege alle voedingsstoffen die er in zitten. Bovendien is het ook nog eens lekker verfrissend en laag in calorieën! Een pak biologische kefir van Arla kan je halen bij de supermarkt. Deze maand is er ook een leuke cashback actie, waarbij je je geld terug krijgt na het kopen van 1 pak Arla kefir. Zo kan je het dus gratis proberen. Deel jouw kefir momentje op Instagram of Facebook met de hashtag #arlakefir en #lekkergoedkefir en mail daarna je aankoopbewijs en rekeningnummer naar consumentenservice@arlafoods.com. Dan krijg je je geld terug en kan je gratis kefir uitproberen. Tof toch!

Ook kan je na aankoop van een pak Arla kefir naar deze link gaan en daar ArlaKefirDali invullen. Na het invullen van je gegevens ontvang je ook je geld terug. Laat je me weten wat je er van vindt?

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Arla. 

 

 

 

info@zonderz