Hoe ziet het eetdagboek van foodblogger Miss Havermout er uit? Miss Havermout is de blog van Hanne, 24 jaar en gek op gezond eten. Hanne’s blog staat in het teken van lekkere recepten, waaronder natuurlijk ook veel recepten met havermout. Ik ken Hanne al een tijdje, aangezien ze een Tilburgse foodie is, net zoals ik. Naast haar blog studeert Hanne Food Innovation, je kan dus wel zeggen dat eten haar leven is. Benieuwd naar het eetdagboek van Hanne? Lees dan snel verder!

 

Je blog ziet er heel vrolijk en gevarieerd uit. Hoe blijf je variëren en waar haal je je inspiratie vandaan?

Ik vind het leuk om telkens nieuwe dingen te proberen en wat te rommelen in de keuken. Dat levert elke keer weer nieuwe en verrassende gerechten op. Mijn inspiratie komt letterlijk overal vandaan. Ik kan uren door Pinterest en Instagram scrollen op zoek naar inspiratie. Daarnaast heb ik een kast vol kookboeken en een stapel met oude Allerhandes, Boodschappen magazines en Hallo Jumbo’s. Op een vrije dag pak ik die stapel er dan bij en ga ik lekker bladeren. En tot slot is de supermarkt een grote inspiratiebron voor mij. Het is echt een uitje voor mij om naar de grote AH XL te fietsen en daar rustig door alle gangpaden te wandelen om alle nieuwe producten te spotten.

 

Hoe combineer je je studie met je blog?

Ik studeer Food Innovation aan de HAS in Den Bosch. Ook tijdens mijn studie ben ik dus full-time met eten bezig. Ik vind dat een perfecte combinatie met mijn blog en Instagram account. Via mijn blog en Instagram blijf ik op de hoogte van alle foodtrends en die kan ik dan weer goed toepassen in de projecten die ik voor mijn studie doe. Tijdens mijn studie leer ik juist weer veel meer over eten en het ontwikkelen van nieuwe creatieve concepten. Dat helpt me vervolgens weer bij het maken van nieuwe recepten voor mijn blog. De ideale combi dus! Het is wel druk, zo’n full-time studie en een blog, maar ik ben een echte planner. Ik houd regelmatig ‘kookdagen’ waarop ik in een keer meerdere recepten kook en fotografeer. Zo kan ik weer een aantal weken voorruit met recepten op mijn blog.

 

Hoeveel havermout eet jij in een week?

Eigenlijk elke dag. Ik vind het gewoon het lekkerste ontbijt dat er is! In de winter geniet ik van een heerlijk warm havermoutje met warme smaken van bijvoorbeeld appel en kaneel of pompoen met koekkruiden. Nu het zomer is eet ik graag koude overnight oats met lekker zomerfruit. En naast al die havermout ontbijtjes gebruik ik havermout ook in mijn baksels. Dus er gaat toch wel bijna een pak havermout per week doorheen bij mij.

 

Heb je nog tips voor mensen die druk zijn met werken om toch lekker gezond te kunnen eten?

Mealpreppen! Dat klinkt misschien als iets wat alleen ‘die hard’ sport fanaten doen met hun bakjes kip, rijst en broccoli, maar mealpreppen is niets meer of minder dan het voorbereiden van je maaltijden. Als ik een drukke week heb, maak ik op zondag bijvoorbeeld vier potjes overnight oats, een heel bananenbrood en een grote pan homemade pastasaus. Deze bewaar ik dan in de koelkast of diepvries zodat ik gedurende de week een gezond ontbijt, lekkere snack en snelle avond maaltijd in huis heb.

 

Eetdagboek

Donderdag

Ontbijt
Zoals gewoonlijk start ik mijn dag met een havermoutje. Dit keer deed ik er havermout, havermelk, een theelepel cacao, een handje blauwe bessen uit de diepvries en twee lepels Optimel vanile kwark in.

Tussendoor
De rest van de ochtend heb ik gewerkt aan het voorbereiden van mijn ‘kookdag’ voor vrijdag. Ik maakte dus alvast boodschappenlijstjes en typte recepten uit. Van al dat nadenken over eten kreeg ik trek, dus ik nam twee nectarines als snack.

Lunch
Voor de kookdag deed ik meteen even boodschappen bij de Ekoplaza. Daar zag ik lekkere salades liggen en stiekem had ik helemaal geen zin om met dit warme weer zelf een lunch te maken, dus ik kocht de bulger salade met pompoen en geitenkaas. Erg lekker!

Tussendoor
In de middag nam ik nog een bakje vanille kwark en wat blauwe bessen.

Diner
S-avonds maakte ik een snelle salade met frambozen, geitenkaas en bietjes. Dat recept vind je hier en het is echt een van mijn favorieten. Als toetje nam ik er een perenijsje bij.

 

Vrijdag

Ontbijt
Ook vrijdag begon ik de dag weer met een bakje havermout. Dit keer deed ik er havermout, havermelk, een snufje kaneel en blauwe bessen in. Daarna ging ik meteen aan de slag met mijn kookdag.

Lunch
Het voordeel van zo’n kookdag is dat je koelkast vol komt te staan met allemaal lekkers. Ik had vier verschillende spreads voor op brood gemaakt. Dus mijn lunch bestond uit drie volkoren boterhammen. Eentje met homemade muhamarra, eentje met pompoenspread en een met een honing, walnoten cream cheese.

Tussendoor
Pfffff…. Ook vandaag was het weer bloedheet, 38 graden. Daarom besloot ik een banana nicecream te maken. Ik heb altijd zakjes met plakjes banaan in de vriezer liggen dus ik deed er eentje in de blender met twee eetlepels kwark. Ik topte de nicecream af met wat muesli.

Diner
Ook mijn avondeten bestond uit het eten dat ik voor de kookdag maakte. Dit was het laatste recept dat ik voor mijn mealprep ebook maakte: Zoete aardappel gevuld met vega gehakt en kaas met daarbij broccoli en doperwtjes. Ik at het gezellig samen met mijn huisgenootje buiten op.

Tussendoor
Ik kreeg van een mevrouw uit de buurt een hele tas met verse vijgen van haar eigen vijgenboom. Daar ga ik natuurlijk een lekker recept mee maken, maar ze zagen er zo lekker uit dat ik er stiekem even twee op snoepte.

 

Zaterdag

Ontbijt
Vanochtend stond het ontbijt al op mij te wachten. Dit was namelijk ook een van de recepten van de kookdag gisteren: een cottage cheese kwark ontbijtje met zelfgemaakte bosvruchtenjam en muesli. Het recept kun je hier vinden.

Tussendoor
Ik had vroeg ontbeten en kreeg rond een uur of elf toch wel weer trek. Daarom nam ik twee netarines als tussendoortje.

Lunch
Mijn lunch bestond uit twee sneetjes volkoren brood met cream cheese, honing en walnoten. Die combi heb ik stiekem gepikt van de cream cheese bagel van Bagels & Beans.

Tussendoor
Vanmiddag had ik bardienst bij de windsurfclub waar ik lid ben. Met dit zonnige weer en een lekker windje had ik liever zelf gesurft, maar met een boekje langs de kant heb ik me ook prima vermaakt. Als snack nam ik een dikke plak bananabread mee.

Diner
Het avondeten was vanavond weer hetzelfde als vrijdag. Een gevulde zoete aardappel met broccoli en doperwtjes. Als toetje at ik daar nog een schaaltje kwark met muesli bij.

Wil je op de hoogte blijven van Hanne’s lekkere recepten? Volg haar dan via Instagram.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.