fbpx

Met dit warme weer eet ik ‘s ochtends het liefst een fris ontbijt, zoals deze smoothiebowl met pindakaas en banaan. Zoals je misschien wel weet ben ik dol op pindakaas, dus waarom zou ik er dan niet een lekkere smoothie van maken? Deze smoothiebowl is wat dikker dan normaal, omdat ik deze gemaakt heb met kwark. De kwark zorgt er voor dat de smoothie boordevol eiwitten zit. Dat is handig als je een #fitgirl bent of gewoon een goed vullend ontbijt wilt hebben. Dit recept is echt een powerontbijt voor als je lekker gaat sporten of een lange dag moet werken. De pindakaas zorgt er ook voor dat het goed vult en je lange tijd geen honger hebt.

 

Smoothiebowl met pindakaas en banaan

 

Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig, namelijk kwark, banaan, pindakaas en kaneel. Misschien heb je de meeste ingrediënten al in huis, dan kan je gelijk aan de slag. Ook maakte ik zelf granola voor erbij. Zelf granola maken is hartstikke makkelijk en veel lekkerder dan granola uit de supermarkt. Vaak maak ik op zondag granola en al snel ruikt mijn keuken dan naar verse appeltaart, vanwege de kaneel. Zo’n grote pot granola is dan na een paar dagen al weer leeg. De granola heeft een kaneelsmaak, net zoals de smoothiebowl. Een leuk recept om te maken in het weekend.

Deze smoothiebowl met pindakaas en banaan is:

  • Makkelijk om te maken
  • Lactosevrij (kies voor plantaardige kwark)
  • Rijk aan kalium
  • Heerlijk als ontbijt

Laat je me weten wat je van deze smoothiebowl met pindakaas vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

Smoothiebowl met pindakaas en banaan

Smoothiebowl met pindakaas en banaan

Smoothiebowl met pindakaas en banaan

 

Recept smoothiebowl met pindakaas en banaan

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1 banaan
150 ml (plantaardige) kwark
1 grote eetlepel 100% pindakaas
1 theelepel kaneel
30 gram granola

 

Bereiding

1. Doe de banaan, kwark, pindakaas en kaneel samen in de blender en blend tot een romige smoothie.

2. Giet de smoothie in een schaaltje en garneer met granola. Geniet er van!

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)