Met dit warme weer eet ik ’s ochtends het liefst een fris ontbijt, zoals deze smoothiebowl met pindakaas en banaan. Zoals je misschien wel weet ben ik dol op pindakaas, dus waarom zou ik er dan niet een lekkere smoothie van maken? Deze smoothiebowl is wat dikker dan normaal, omdat ik deze gemaakt heb met kwark. De kwark zorgt er voor dat de smoothie boordevol eiwitten zit. Dat is handig als je een #fitgirl bent of gewoon een goed vullend ontbijt wilt hebben. Dit recept is echt een powerontbijt voor als je lekker gaat sporten of een lange dag moet werken. De pindakaas zorgt er ook voor dat het goed vult en je lange tijd geen honger hebt.

Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig, namelijk kwark, banaan, pindakaas en kaneel. Misschien heb je de meeste ingrediënten al in huis, dan kan je gelijk aan de slag. Ook maakte ik zelf granola voor erbij. Zelf granola maken is hartstikke makkelijk en veel lekkerder dan granola uit de supermarkt. Vaak maak ik op zondag granola en al snel ruikt mijn keuken dan naar verse appeltaart, vanwege de kaneel. Zo’n grote pot granola is dan na een paar dagen al weer leeg. De granola heeft een kaneelsmaak, net zoals de smoothiebowl. Een leuk recept om te maken in het weekend.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

Smoothiebowl met pindakaas en banaan

Smoothiebowl met pindakaas en banaan

Smoothiebowl met pindakaas en banaan

Recept smoothiebowl met pindakaas en banaan

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

1 banaan
150 ml magere kwark
1 grote eetlepel 100% pindakaas
1 theelepel kaneel
30 gram granola

 

Bereiding

1. Doe de banaan, kwark, pindakaas en kaneel samen in de blender en blend tot een romige smoothie.

2. Giet de smoothie in een schaaltje en garneer met granola.

Tip: Eet je lactosevrij? Vervang dan de kwark door kokosyoghurt.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.