Deze couscous salade met falafel past perfect bij dit zonnige weer. Nu het zo warm is buiten heb ik echt geen zin om lang in de keuken te staan. Een couscous salade is dan snel klaar en bovendien erg lekker! De couscous salade met falafel is een tabouleh salade. Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Vaak bestaat het uit bulgur, tomaten, verse munt, komkommer en kruiden. Ik heb de bulgur vervangen door spelt couscous. Deze soort couscous is gemaakt van spelt griesmeel, wat weer net wat beter is dan gewone griesmeel. Een lekkere verantwoorde salade dus!

 

Makkelijke couscous salade met falafel

 

Om heel eerlijk te zijn heb ik falafel nog nooit zelf gemaakt. Wel falafel burgers maar falafel balletjes niet. Ik ben gewoon een beetje lui en koop het kant-en-klaar in de supermarkt. Wel let ik er altijd op dat de falafel uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Vaak zijn de biologische varianten het meest natuurlijk. Falafel is een goede bron van eiwitten, aangezien het gemaakt is van kikkererwten. Dat is handig als je vegetarisch eet. Maar ook als je geen vegetariër bent moet je deze salade echt eens proberen!

De salade is fris van smaak, vanwege de verse munt en peterselie. Ook de kaneel en komijn geven deze couscous salade een lekkere smaak. Bovendien is deze salade ook handig om mee te nemen naar je werk, je kan de salade namelijk ook koud eten.

Deze couscous salade met falafel is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten

Laat je me weten wat je van deze couscous salade met falafel vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

 

Recept couscous salade met falafel

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

120 gram spelt couscous
1/2 komkommer
200 gram cherrytomaten
150 gram falafel
Handje verse munt
Handje verse peterselie
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel komijn
Sap van 1/4 citroen
1 eetlepel olijfolie
Snufje peper en zout

 

Bereiding

1. Bereid de couscous zoals beschreven op de verpakking. Laat de couscous daarna even afkoelen, zodat je een koude salade krijgt.

2. Snijd de komkommer en tomaten in kleine blokjes. Snijd de munt en peterselie ook fijn.

3. Doe de couscous samen met de komkommer, tomaten, munt en peterselie in een kom. Breng op smaak met kaneel, komijn, citroensap, olijfolie, peper en een paar snufjes zout.

4. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de falafel in 6 minuten gaar.

5. Serveer de couscous salade met de falafel.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz