Laatst maakte ik kennis met de Coco Frostick, een 100% plantaardig ijsje van Abbot Kinney’s. Het ijsje lijkt een beetje op een magnum, maar dan zonder gekke toevoegingen. De buitenkant van de Coco Frostick is gemaakt van een laagje pure chocolade. De binnenkant is lekker romig kokosijs. Ben je gek op chocolade en kokos? Dan is dit ijsje wat voor jou! Qua ingrediënten scoort dit ijs ook erg goed. Zo bevat het geen geraffineerde suikers, soja en is geheel plantaardig. Met de Coco Frostick kan je dus lekker genieten zonder dat je je schuldig hoeft te voelen.

SONY DSC

Is veganistisch ijs gezonder?

Is dit veganistische ijs gezonder dan gewoon ijs? Als je alleen al naar de ingrediëntenlijst kijkt kan je het antwoord waarschijnlijk al vinden. Een standaard chocolade ijsje bevat een grote hoeveelheid suiker, melk, zoetstoffen en kleurstoffen. Als je kijkt naar het ijs van Abbot Kinney’s zie je dat het puur natuur is. Het heeft maar een paar ingrediënten en ze zijn allemaal ongeraffineerd en goed voor je lichaam. Daarnaast bevat het ijsje 183 calorieën, wat zeker niet te veel is voor een ijsje.

SONY DSC

Mijn mening

Ik vind de Coco Frostick echt heerlijk en het ijsje krijgt van mij een dikke 9. De buitenkant van het ijsje is gemaakt van Fair Trade pure chocolade. Hmmm! De romige binnenkant is gemaakt van bevroren kokosmelk. Omdat de ijsjes gemaakt zijn van kokosmelk zijn ze ook lactosevrij. Dat is fijn als je een lactose allergie hebt. De ijsjes zijn verpakt per doosje van 3 en kosten €5,99 per doosje. Je kan ze scoren bij de Ekoplaza, Marqt en andere biologische winkels. De doosjes zijn trouwens verpakt in gerecycled karton. Erg mooi om te zien dat het milieu en onze planeet voorop staan bij Abbot Kinney’s. Ga jij ze proeven?

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Abbot Kinney’s.

info@zonderz