Dit broodje vegetarische shoarma is perfect comfort food voor in het weekend.Je hebt niet veel ingrediënten nodig, bovendien is het recept zo klaar. Ik ben dol op vegetarische shoarma, vooral nu ik zelf geen vlees meer eet. Tegenwoordig kan je overal vegetarische shoarma scoren. Dat is iets wat ik erg goed vind. Vegetarisch eten is echt niet meer zo apart als een paar jaar geleden en de supermarkten hebben meer keus dan ooit. Genoeg redenen dus om lekker vegetarisch te kokkerellen.

Op het broodje vegetarische shoarma zit ook een dikke laag knoflooksaus. Ik ben dol op knoflooksaus, vooral als deze zelfgemaakt is. Zelf knoflooksaus maken is helemaal niet ingewikkeld. Het enige wat je nodig hebt is kwark, knoflook, peper, zout en peterselie. Als je een lactose-allergie hebt kan je de kwark natuurlijk ook vervangen door sojayoghurt. Doe er nog een handje sla, tomaat en uienringen bij en je broodje is klaar. Lekker smullen zonder dierenleed!

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Recept broodje vegetarische shoarma

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

4 zachte volkoren broodjes
350 gram vegetarische shoarma
2 grote tomaten
75 gram ijsbergsla
1 grote rode ui
200 ml kwark of Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
1 theelepel peterselie
Snufje peper en zout
Scheutje olijfolie

 

Bereiding

1. Pers de knoflook uit met een knoflooksaus of snijd de knoflook heel fijn. Doe de kwark in een schaaltje en voeg de knoflook toe. Breng de knoflooksaus op smaak met peper, zout en peterselie. Roer goed door elkaar.

2. Snijd de tomaten in plakken.

3. Snijd de ui in ringen. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ringen tot ze bruin worden. Leg ze apart op een bordje.

4. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de shoarma in 6 minuten gaar.

5. Beleg elk broodje met een laagje knoflooksaus, sla, tomaat, rode ui en vegetarische shoarma. Doe er ook nog een schepje knoflooksaus bovenop.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het Happy Healthy Body e-book.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.