fbpx ...

Deze overnight oats met kokos en citroen zijn het ideale ontbijt voor onderweg. Je maakt de overnight oats al de avond van te voren, waardoor je ’s ochtends niks meer hoeft te doen. Overnight oats is eigenlijk gewoon een hippe term voor havermoutpap die je een nacht in de koelkast zet. De havermoutpap is lekker romig en fris van smaak. De smaak kan je een beetje vergelijken met een citroen kwarktaart. Heerlijk! Deze overnight oats met kokos en citroen zitten bovendien ook boordevol vezels. Niet alleen vanwege de havermout, maar ook door de kokos. Daarnaast is de havermout raak aan vitamines, zoals vitamine B.

 

Ontbijt on the go: overnight oats met kokos en citroen!

 

De combinatie van citroen en kokos is altijd goed. Fris en zoet tegelijk. Door wat kokosyoghurt toe te voegen aan deze havermoutpap wordt het een lekker romig ontbijt. Deze overnight oats met kokos en citroen kan je een paar dagen bewaren in de koelkast, zodat je gelijk een aantal porties op voorraad hebt. Dat is handig als je soms vroeg de deur uit moet of ’s ochtends geen zin hebt om een ontbijt te maken. Een heerlijk fris ontbijtje voor de warme zomerdagen. Snel een keertje proberen dus!

Deze overnight oats met kokos en citroen zijn:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Erg makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze overnight oats met kokos en citroen vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

overnight-oats-met-kokos

overnight-oats-met-kokos

 

Recept overnight oats met kokos en citroen

 

Bereidingstijd: 5 minuten + nacht in de koelkast

 

Ingrediënten
(Voor 2 porties)

80 gram havermout
120 gram kokosyoghurt
100 ml kokos & rijst drink
1 eetlepel ahorn siroop
3 eetlepels kokosrasp
2 theelepels citroenrasp

 

Bereiding

1. Doe de havermout met de kokosyoghurt, kokos & rijst drink, ahorn siroop en kokosrasp in een schaaltje en roer door elkaar.

2. Rasp twee theelepels citroenrasp van een citroen en voeg dit ook toe. Roer alles door elkaar.

3. Verdeel de oats over twee kleine weckpotjes en garneer met nog wat extra kokos. Zet een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend zijn de overnight oats klaar.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz