fbpx ...

Begin je weekend met deze vegan pannenkoeken en je dag kan niet meer stuk! Ik vind het heerlijk om op zondag te ontbijten met pannenkoeken. Mijn vriend ook, dus tegenwoordig maak ik elk weekend gezonde pannenkoekjes als ontbijt. Deze vegan pannenkoeken zijn echt een feestje, bovendien is de combinatie van passievrucht met banaan en kokos heerlijk. Het fijne aan vegan pannenkoeken is dat je geen ei nodig hebt. Dat is handig als je geen eieren in huis hebt of gewoon minder ei wilt eten.

Eieren bevatten veel cholesterol en door dat te vervangen door een chia ei krijg je veel meer gezonde voedingsstoffen binnen. Huh, een chia ei? Dit is een combinatie van chia zaad en water, wat je even laat weken. Dan krijg je een prutje wat in principe dezelfde bindende eigenschappen heeft als een ei. De pannenkoeken zijn erg fluffy en daarnaast merk je niet eens dat er geen ei in zit.

 

Vegan pannenkoeken met banaan en passievrucht

 

De pannenkoeken heb ik versierd met passievrucht, banaan, kokos en ahorn siroop. Passievrucht is mijn favoriete fruitsoort. Het is zo lekker tropisch en doet me altijd denken aan Bali. Daar kan je voor een paar cent een passievrucht scoren op de markt. Hier in Nederland betaal je er helaas iets meer voor, maar desondanks is passievrucht nog steeds heerlijk. Deze vrucht zit boordevol vitamine A en C en bevat ook veel kalium. Kalium is een mineraal dat belangrijk is om je vochtbalans op peil te houden, dus goed om dat extra binnen te krijgen met deze warme dagen. Verder is passievrucht ook erg lekker in combinatie met banaan en kokos. Een scheutje ahorn siroop eroverheen en je kan aanvallen op deze pannenkoekjes. Geniet er van!

Deze vegan pannenkoeken met banaan en passievrucht zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Rijk aan vezels
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze vegan pannenkoeken met banaan en passievrucht vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-pannenkoeken

vegan-pannenkoeken

 

Recept vegan pannenkoeken met banaan en passievrucht

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

50 gram speltbloem
125 ml plantaardige melk (Bijvoorbeeld amandelmelk of havermelk)
1 eetlepel chia zaad
3 eetlepels water
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout

Toppings
2 passievruchten
1 banaan
1 eetlepel kokos chips
Scheutje ahorn siroop

 

Benodigdheden

Koekenpan
Mixer

 

Bereiding

1. Doe de chia zaden met water in een glaasje en laat dit 5 minuten staan. Roer even door. Na een paar minuten ontstaat er een papje, wat ook wel een ‘chia ei’ wordt genoemd.

2. Doe het chia ei samen met speltbloem, plantaardige melk, bakpoeder en zout in een maatbeker en mix met een mixer in een paar minuten tot een fijn beslag.

3. Rooster de kokos chips een paar minuten in een pan zonder olie, tot ze lichtbruin kleuren. Zet de kokos chips apart in een schaaltje.

4. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg ¼ van het beslag toe. Bak hier een pannenkoekje van. Wacht tot er bubbeltjes ontstaan en bak daarna de andere kant. Bak op deze manier vier kleine pannenkoekjes. Tip: gebruik je een grote koekenpan? Dan kan je ze ook allemaal tegelijk maken.

5. Schep de pannenkoekjes op een bordje en garneer met plakjes banaan, passievrucht, kokos en ahorn siroop.

Tip: Probeer ook eens deze vegan pannenkoeken met framboos en blauwe bessen.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz