fbpx ...

Benieuwd naar de voordelen van kokoswater? Ik zet ze voor je op een rijtje! Drink jij wel eens kokoswater? Dit water van de kokosnoot is enorm gezond voor je lichaam en een fijne dorstlesser bij warm weer. Onlangs maakte ik kennis met het kokoswater van Obrigado, wat bestaat uit 100% puur kokoswater dat uit jonge groene kokosnoten komt. Deze worden verbouwd op een duurzame farm in Bahia, Brazilië. De kokosnoten worden daar opengemaakt en het water wordt gelijk in flesjes gedaan. Puurder kan bijna niet! Bovendien wordt er niks aan het kokoswater toegevoegd.

Wat ik ook erg mooi vind is duurzaamheid voorop staat bij Obrigado. Zo wordt bij de farm maar 30% van het land gebruikt voor het verbouwen van kokosnoten. De rest van het land blijft onaangetast om zo de natuur in balans te houden. Een mooie gedachte om zo wat terug te doen voor het milieu. Daarnaast is zero-waste ook belangrijk. De gehele kokosnoot wordt gebruikt, niet alleen het water maar ook het kokosvlees wordt weer verwerkt tot kokosmelk en kokosolie. Benieuwd wat alle voordelen van kokoswater zijn? Lees dan snel verder.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

voordelen-van-kokoswater

 

De vijf voordelen van kokoswater

 

1. Kokoswater is een natuurlijke sportdrank

 

Na het sporten is het belangrijk om je lichaam aan te vullen met voldoende elektrolyten. Dit zijn mineralen die het vochtbalans in je lichaam weer op peil brengen. Kokoswater bevat verschillende mineralen, zoals kalium, magnesium, natrium en calcium. Deze zorgen er voor dat de elektrolytenvoorraad in je lichaam snel hersteld worden na een sportsessie. Veel sneller dan water, waar geen elektrolyten in zitten. Daarom is kokoswater dus het beste om te drinken als sportdrankje. Bovendien is het veel natuurlijker dan die chemische sportdrankjes in de sportschool.

 

2. Kokoswater bevat weinig calorieën

 

Kokoswater is het perfecte drankje als je wilt afvallen. Veel mensen verwarren kokoswater met kokosmelk. Kokosmelk wordt gemaakt met water en geraspte kokos, wat veel vetten bevat. Kokoswater bevat daarentegen helemaal geen vetten en zit juist boordevol gezonde stoffen. Het bevat nauwelijks calorieën en daarom kan je het makkelijk drinken als je wilt afvallen.

 

3. Kokoswater verlaagd de bloeddruk

 

Kokoswater bevat veel kalium, een mineraal wat bloeddrukverlagend werkt. Als je last hebt dan een te hoge bloeddruk is het dus slim om eens wat vaker kokoswater te drinken. Een glas kokoswater per dag kan er al voor zorgen dat je bloeddruk snel lager wordt.

 

4. Kokoswater hydrateert beter dan water

 

Kokoswater brengt je vochtbalans snel op pijl dankzij het mineraal kalium. Kalium zit ook in bananen en zorgt er voor dat de elektrolytenvoorraad in je lichaam snel wordt aangevuld. Daarom is het dus beter voor je lichaam om kokoswater te drinken dan water. Je lichaam wordt sneller gehydrateerd en bovendien is de smaak van kokoswater ook lekker verfrissend.

 

5. Kokoswater is rijk aan antioxidanten

 

Kokoswater bevat veel antioxidanten. Antioxidanten zorgen er voor dat je lichaam beschermd wordt tegen vrije radicalen, die schade kunnen aanrichten in je lichaam. Als je elke dag voldoende antioxidanten binnen krijgt heb je veel meer weerstand en ben je minder snel vatbaar voor ziektes. Wil je dus een betere weerstand? Drink dan eens wat vaker een glas kokoswater boordevol antioxidanten.

 

voordelen-van-kokoswater

 

Genoeg redenen dus om je koelkast te vullen met een voorraadje kokoswater van Obrigado! Zo kan je lekker genieten van de voordelen van kokoswater. Je kan de literpakken al kopen voor €2,99 per stuk en de kleine flesjes voor €1,99 per stuk. Ook heeft Obrigado sinds kort kokoswater met een mango en acerola, een lekker verfrissende smaak.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Obrigado.

info@zonderz