Deze chocolade hummus moet je proeven! Zelf hummus maken is hartstikke makkelijk, het liefst maak ik elke week een schaaltje. De ene keer maak ik kerrie hummus, de andere keer hummus met rode linzen. Maar vanaf nu is deze chocolade hummus mijn nieuwe favoriet. De hoofdingrediënten van deze hummus zijn kikkererwten en cacao. Lekker voor op brood met wat plakjes banaan en kokos chips. Of als spread op een toastje als je een echte zoetekauw bent.

Natuurlijk is deze hummus niet super gezond. Er zit namelijk wel ahorn siroop in om het een zoete smaak te geven. Maar altijd beter dan de standaard chocoladepasta die je vind in de supermarkt. Met deze chocolade hummus kan je je kids laten genieten van chocoladepasta zonder toegevoegde ‘zooi’. Bovendien is de hummus gemaakt met kikkererwten, wat een goede bron van eiwitten is. Daarnaast zitten kikkererwten ook boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Om de hummus een heerlijke chocoladesmaak te geven heb ik cacao toegevoegd. Cacao barst van de antioxidanten en bevat ook een stofje waar je vrolijk van wordt. Genoeg redenen dus om lekker te smikkelen van deze chocolade hummus!

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chocolade-hummus

chocolade-hummus

 

Recept chocolade hummus

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje)

1 potje biologische kikkererwten (uitlekgewicht 220 gram)
45 gram cacaopoeder
120 gram ahorn siroop
1 eetlepel 100% pindakaas
50 ml water
Snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Doe de alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een romige hummus. Dit duurt een paar minuten. Mocht de hummus niet smeuiig genoeg zijn, voeg dan wat extra water of ahorn siroop toe.

2. Schep de hummus in een bakje en smeer op brood. Lekker met plakjes banaan en geroosterde kokos chips.

Tip: Bewaar de hummus maximaal 5 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het vegetarische voedingsschema