fbpx

Deze chocolade hummus moet je proeven! Zelf hummus maken is hartstikke makkelijk, het liefst maak ik elke week een schaaltje. De ene keer maak ik kerrie hummus, de andere keer hummus met rode linzen. Maar vanaf nu is deze chocolade hummus mijn nieuwe favoriet. De hoofdingrediënten van deze hummus zijn kikkererwten en cacao. Lekker voor op brood met wat plakjes banaan en kokos chips. Of als spread op een toastje als je een echte zoetekauw bent.

 

Chocolade hummus, een feestje op brood!

 

Natuurlijk is deze hummus niet super gezond. Er zit namelijk wel ahorn siroop in om het een zoete smaak te geven. Maar altijd beter dan de standaard chocoladepasta die je vind in de supermarkt. Met deze chocolade hummus kan je je kids laten genieten van chocoladepasta zonder toegevoegde ‘zooi’. Bovendien is de hummus gemaakt met kikkererwten, wat een goede bron van eiwitten is. Daarnaast zitten kikkererwten ook boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Om de hummus een heerlijke chocoladesmaak te geven heb ik cacao toegevoegd. Cacao barst van de antioxidanten en bevat ook een stofje waar je vrolijk van wordt. Genoeg redenen dus om lekker te smikkelen van deze chocolade hummus!

Deze chocolade hummus is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Rijk aan antioxidanten

Laat je me weten wat je van deze chocolade hummus vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chocolade-hummus

chocolade-hummus

 

Recept chocolade hummus

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje)

1 potje biologische kikkererwten (uitlekgewicht 220 gram)
45 gram cacaopoeder
120 gram ahorn siroop
1 eetlepel 100% pindakaas
50 ml water
Snufje zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Bereiding

1. Doe de alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een romige hummus. Dit duurt een paar minuten. Mocht de hummus niet smeuïg genoeg zijn, voeg dan wat extra water of ahorn siroop toe.

2. Schep de hummus in een bakje en smeer op brood. Lekker met plakjes banaan en geroosterde kokos chips.

Tip: Bewaar de hummus maximaal 5 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)