Deze chocoladerepen met pistachenoten zijn echt heerlijk! Je hebt maar weinig ingrediënten nodig voor deze repen. Alles wat je nodig hebt zijn dadels, hazelnoten, cacaopoeder, pure chocolade en wat pistachenoten. Ik hou van makkelijke recepten met weinig ingrediënten. Bovendien zijn deze chocoladerepen met pistachenoten ook nog eens snel klaar. Een fijn tussendoortje om mee te nemen naar je werk of om ’s avonds van te snoepen. De repen zijn wel machtig, maar als je wat extra energie kan gebruiken zijn ze ideaal.

Wist je dat pure chocolade heel goed voor je is? Het zit boordevol antioxidanten en bevat een stofje waar je vrolijk van wordt. Daarom is er niks mis mee om elke dag een klein blokje pure chocolade te eten. Deze repen bevatten pure chocolade en daarnaast nog verschillende noten en dadels. De hazelnoten geven deze repen een lekkere Nutella-smaak en daarnaast zijn ze ook rijk aan B-vitamines. Over pistachenoten gesproken, sommige mensen denken dat ze ongezond zijn. Ik vraag me altijd af waarom veel mensen dat denken. Alle noten zijn namelijk goed voor je lichaam. Pistachenoten bevatten bijvoorbeeld de meeste vitaminen en mineralen van alle noten. Daarnaast zijn ze ook rijk aan gezonde vetzuren, die je lichaam beschermen tegen hart- en vaatziekten. Hartstikke gezond dus, die pistachenoten.

Deze chocoladerepen met pistachenoten zijn:

  • Lactosevrij (kies voor chocolade zonder melk)
  • Rijk aan gezonde vetten
  • Boordevol vitaminen en mineralen
  • Rijk aan antioxidanten

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

SONY DSC

 

Recept chocoladerepen met pistachenoten

 

Ingrediënten
(Voor 4 repen)

150 gram hazelnoten
200 gram dadels
4 eetlepels cacao poeder
80 gram pure chocolade 72%
20 gram pistache noten (gewicht zonder schil)

 

Benodigdheden

Keukenmachine
Grote en een kleine pan
Cakeblik

 

Bereiding

1. Doe de hazelnoten in de keukenmachine en maal even kort fijn. Voeg daarna de dadels en cacaopoeder toe en mix tot een fijn mengsel.

2. Vul een cakeblik met bakpapier en strijk glad bij de randen. Vul het blik voor de helft met het mengsel. Duw dit goed aan met je vingers en strijk het glad met een spatel. Zet het cakeblik een kwartier in de koelkast.

3. Verwijder de schilletjes van de pistachenoten en hak de pistachenoten fijn met een scherp mes.

4. Smelt de chocolade au bain marie. Haal het mengsel uit het cakeblik en snijd het met een scherp mes in vier repen. Giet over elke reep een eetlepel chocolade en strijk het glad met een spatel. Strijk de overgebleven chocolade over de zijkanten.

5. Garneer de repen met pistachenoten. Zet de repen 20 minuten in de koelkast om hard te worden.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het vegetarische voedingsschema.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.