Deze Mexicaanse bowl met guacamole en tortilla chips is perfect voor in het weekend. Comfort food is alles wat je nodig hebt na een weekje werken, toch? Ik eet niet vaak chips, maar de combinatie van tortilla chips met guacamole vind ik echt heerlijk. Van deze Mexicaanse bowl kan je gewoon genieten zonder schuldgevoel. De kidneybonen en zwarte bonen zijn namelijk rijk aan eiwitten. Bovendien bevatten bonen veel vezels, waardoor je langer verzadigd bent. Ook de guacamole is goed voor je vanwege de onverzadigde vetten. Lekker gezond genieten dus!

Voor deze Mexicaanse bowl gebruikte ik biologische tortilla chips. Deze zijn veel puurder dan gewone tortilla chips, waar enorm veel zout en kleurstoffen aan toegevoegd worden. Daarom raad ik je aan om te kiezen voor biologische tortilla chips, met als enige ingrediënten mais, zonnebloemolie en een beetje zout. Zo kan je toch genieten zonder dat het slecht is voor je lichaam. Natuurlijk weet ik ook wel dat chips niet behoren tot een gezonde maaltijd, maar af en toe jezelf een keertje verwennen mag best.

Deze Mexicaanse bowl is:

  • Glutenvrij
  • Rijk aan plantaardige eiwitten
  • 100% vegan
  • Boordevol vezels voor een goede stofwisseling

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

SONY DSC

Recept Mexicaanse bowl met guacamole

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

2 potjes kidneybonen (500 gram)
1 potje mais (230 gram)
1 potje zwarte bonen (200 gram)
2 blikjes biologische tomatenblokjes
100 gram biologische tortilla chips
3 eetrijpe avocado’s
2 limoenen
1 grote rode ui
3 teentjes knoflook
1 rode chilipeper
4 eetlepels Mexicaanse taco kruiden (Euroma)
2 theelepels komijn
Handje verse koriander
Snufje zout

 

Benodigdheden

Grote (wok)pan

 

Bereiding

1. Snijd de ui en knoflook fijn. Leg één fijngesneden knoflook en een beetje ui apart voor de guacamole.

2. Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.

3. Doe de kidneybonen, zwarte bonen en mais samen in een vergiet en spoel af met water. Voeg ze daarna toe aan de pan samen met de tomatenblokjes. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, komijn en zout en bak 10 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe even door.

4. Snijd de chilipeper fijn, verwijder de pitjes en voeg toe.

5. Maak de guacamole door de avocado met een vork fijn te pletten in een schaaltje en deze te mengen met knoflook, ui en limoen. Breng op smaak met zout.

6. Serveer de Mexicaanse bonen met guacamole, koriander en een handje tortilla chips.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het vegetarische voedingsschema

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.