Basisrecept vegan pannenkoeken

Pannenkoeken zonder ei maken is erg makkelijk. Ik had het nog nooit geprobeerd, maar deze vegan pannenkoeken stonden zo op tafel. Dit basisrecept voor vegan pannenkoeken is heerlijk als gezond ontbijt. Omdat er geen eieren in zitten zijn deze pannenkoeken veel gezonder dan gewone pannenkoeken. Ook handig om deze pannenkoeken te maken wanneer je geen eieren in huis hebt. Het ei vervang je door een ‘chia ei’, wat eigenlijk gewoon een prutje van chia zaad en water is. Omdat het dezelfde bindende substantie is als ei, zorgt het er voor dat de pannenkoeken niet uit elkaar vallen. Bovendien zijn deze pannenkoeken lekker fluffy en kan je zo genieten zonder schuldgevoel.

Deze vegan pannenkoeken versierde ik met blauwe bessen, frambozen en kokos. Je kan er natuurlijk ook echt een feestje van maken door bijvoorbeeld te kiezen voor banaan en pure chocolade. Ik koos voor blauwe bessen omdat deze boordevol antioxidanten zitten, die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Daarnaast zijn frambozen rijk aan vitaminen, zoals vitamine C, B11 en K. Voldoende redenen dus om wat vaker frambozen te eten. Vergeet niet om te pannenkoeken te garneren met een scheutje ahorn siroop, dat maakt ze extra lekker.

Deze pannenkoeken zijn:

  • Gemaakt met natuurlijke ingrediënten
  • Lactosevrij
  • Rijk aan vezels
  • 100% vegan
  • Ei-vrij

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!SONY DSCSONY DSCSONY DSCBasisrecept vegan pannenkoeken

Ingrediënten
(Voor 1 persoon – 4 kleine pannenkoekjes)

50 gram speltbloem
150 ml kokos & rijst melk
1 eetlepel chia zaad
3 eetlepels water
1 theelepel bakpoeder
Paar snufjes zout

+ toppings naar keuze zoals vers fruit, ahorn siroop en kokos

Benodigdheden
Blender of vijzel
Mixer

Bereiding
1. Doe de chia zaden in de blender en maal deze kort even fijn. Dit kan ook met een vijzel. Doe ze in een kommetje en voeg 3 eetlepels water toe. Roer door elkaar en laat dit 5 minuten staan. Dit noem je een ‘chia ei’.

2. Doe in een beslagkom de speltbloem, melk, chia ei, bakpoeder en zout en mix door elkaar met een mixer.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg 1/4 van het beslag toe. Bak een aantal minuten aan de ene zijde, totdat er bubbels ontstaan. Bak de andere kant ook ongeveer 3 minuten.

4. Bak op deze manier alle pannenkoekjes. Garneer ze met je favoriete toppings, zoals vers fruit, ahorn siroop en kokos.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het vegetarische voedingsschema.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.