Ben je op zoek naar een basisrecept voor vegan pannenkoeken? Dan maak ik je vast blij met dit recept. Vegan pannenkoeken maken is erg makkelijk. Ik had het nog nooit geprobeerd, maar deze pannenkoeken zonder ei stonden zo op tafel. Dit basisrecept voor vegan pannenkoeken is heerlijk als gezond ontbijt. Omdat er geen eieren in zitten zijn deze pannenkoeken veel gezonder dan gewone pannenkoeken. Ook handig om deze pannenkoeken te maken wanneer je geen eieren in huis hebt. Het ei vervang je door een ‘chia ei’, wat eigenlijk gewoon een prutje van chia zaad en water is. Omdat het dezelfde bindende substantie is als ei, zorgt het er voor dat de pannenkoeken niet uit elkaar vallen. Bovendien zijn deze pannenkoeken lekker fluffy en kan je zo genieten zonder schuldgevoel.

 

Basisrecept vegan pannenkoeken

 

Deze vegan pannenkoeken versierde ik met blauwe bessen, frambozen en kokos. Je kan er natuurlijk ook echt een feestje van maken door bijvoorbeeld te kiezen voor banaan en pure chocolade. Ik koos voor blauwe bessen omdat deze boordevol antioxidanten zitten, die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Daarnaast zijn frambozen rijk aan vitaminen, zoals vitamine C, B11 en K. Voldoende redenen dus om wat vaker frambozen te eten. Vergeet niet om te pannenkoeken te garneren met een scheutje ahorn siroop, dat maakt ze extra lekker.

Dit basisrecept vegan pannenkoeken is:

  • 100% vegan
  • Gemaakt van natuurlijke ingrediënten
  • Lactosevrij
  • Rijk aan vezels

Laat je me weten wat je van dit basisrecept vegan pannenkoeken vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

basisrecept-vegan-pannenkoeken

basisrecept-vegan-pannenkoeken

basisrecept-vegan-pannenkoeken

 

Basisrecept vegan pannenkoeken

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

50 gram speltbloem
125 ml plantaardige melk (Bijvoorbeeld haver- of amandelmelk)
1 eetlepel chia zaad
3 eetlepels water
1 theelepel bakpoeder
Paar snufjes zout
+ toppings naar keuze zoals vers fruit, ahorn siroop en kokos

 

Benodigdheden

Mixer
Koekenpan

 

Bereiding

1. Doe de chia zaden in een glas en voeg 3 eetlepels water toe. Roer door elkaar en laat dit 5 minuten staan. Dit noem je een ‘chia ei’.

2. Doe in een beslagkom de speltbloem, melk, chia ei, bakpoeder en zout en mix door elkaar met een mixer.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg 1/4 van het beslag toe. Bak een aantal minuten aan de ene zijde, totdat er bubbels ontstaan. Bak de andere kant ook ongeveer 3 minuten.

4. Bak op deze manier vier pannenkoeken. Garneer ze met je favoriete toppings, zoals vers fruit, ahorn siroop en kokos.

Tip: Wil je wat meer variatie? Probeer dan deze vegan pannenkoeken met passievrucht.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!