Een salade met mango en avocado is altijd lekker. Mango hoort voor mij echt bij de zomer. De laatste tijd eet ik elke dag wel een mango, het liefst bij mijn ontbijt of door een salade. Mango door een salade maakt de salade lekker zoet en fris van smaak. Mango is trouwens ook heerlijk in combinatie met avocado en komkommer. Daarom weet ik zeker dat je blij wordt van deze zomerse salade!

Ook heb ik nog wat kikkererwten toegevoegd aan deze salade. Kikkererwten geven de salade een eiwitboost en zorgen er voor dat de salade wat meer vult. Zeker als je vega(n) eet is het belangrijk om bij elke maaltijd een bron van eiwitten toe te voegen, zoals kidneybonen of kikkererwten. In deze blog vertel ik je alles over plantaardige eiwitten. Kikkererwten hebben een beetje een zoete smaak, wat lekker is in combinatie met mango en avocado. De verse munt geeft deze salade een frisse touch en de pompoenpitten zorgen voor een heerlijke bite. Dat wordt smullen dus.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSCSONY DSC

Recept salade met mango en avocado

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

1/2 komkommer
1 avocado
1 mango
220 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
4 medjoul dadels
Handje verse spinazie
Handje verse munt
2 eetlepels pompoenpitten
Sap van 2 limoenen
1 eetlepel ahorn siroop
1 eetlepel olijfolie

 

Bereiding

1. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de avocado, dadels en komkommer ook in kleine blokjes.

2. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af.

3. Verdeel de spinazie over twee borden en versier met kikkererwten, mango, dadels, avocado en komkommer.

4. Maak de dressing door het limoensap te mengen met olijfolie en ahorn siroop. Giet dit over de salade heen en garneer de salade met pompoenpitten en verse munt.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het vegetarische voedingsschema

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching