fbpx ...

Een salade met mango en avocado is altijd lekker. Mango hoort voor mij echt bij de zomer. De laatste tijd eet ik elke dag wel een mango, het liefst bij mijn ontbijt of door een salade. Mango door een salade maakt de salade lekker zoet en fris van smaak. Mango is trouwens ook heerlijk in combinatie met avocado en komkommer. Daarom weet ik zeker dat je blij wordt van deze zomerse salade!

 

Salade met mango en avocado

 

Ook heb ik nog wat kikkererwten toegevoegd aan deze salade. Kikkererwten geven de salade een eiwit boost en zorgen er voor dat de salade wat meer vult. Zeker als je vega(n) eet is het belangrijk om bij elke maaltijd een bron van eiwitten toe te voegen, zoals kidneybonen of kikkererwten. In deze blog vertel ik je alles over plantaardige eiwitten. Kikkererwten hebben een beetje een zoete smaak, wat lekker is in combinatie met mango en avocado. De verse munt geeft deze salade een frisse touch en de pompoenpitten zorgen voor een heerlijke bite. Dat wordt smullen dus.

Deze salade met mango en avocado is:

  • 100% vegan
  • Rijk aan gezonde vetten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze salade met mango en avocado vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

salade-met-mango-en-avocado

salade-met-mango-en-avocado

 

Recept salade met mango en avocado

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

1/2 komkommer
1 avocado
1 mango
220 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
4 medjoul dadels
Handje verse spinazie
Handje verse munt
2 eetlepels pompoenpitten
Sap van 2 limoenen
1 eetlepel ahorn siroop
1 eetlepel olijfolie

 

Bereiding

1. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de avocado, dadels en komkommer ook in kleine blokjes.

2. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af.

3. Verdeel de spinazie over twee borden en versier met kikkererwten, mango, dadels, avocado en komkommer.

4. Maak de dressing door het limoensap te mengen met olijfolie en ahorn siroop. Giet dit over de salade heen en garneer de salade met pompoenpitten en verse munt.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz