Deze vegan rainbow wraps met hummus en dadels zijn heerlijk als lunch of diner. De laatste tijd ben ik echt verslaafd aan gezonde wraps. Ze zijn lekker snel klaar en je kan ze makkelijk vullen met verschillende groenten. Deze rainbow wraps vulde ik ook met hummus en dadels, door de hummus worden ze lekker smeuïg en de dadels geven een zoete smaak. Echt een feestje in je mond!

Veel mensen denken dat wraps slecht zijn, omdat ze koolhydraten bevatten. Dat valt eigenlijk heel erg mee. Je moet er gewoon geen tien van eten. Je kan het beste twee wraps per persoon nemen en deze lekker vullen met veel verschillende groenten. Op die manier zijn de wraps rijk aan vezels en ben je dus ook sneller verzadigd. Sowieso is het altijd belangrijk om bij de lunch al een portie groenten te nemen. Dit zorgt er namelijk voor dat je later op de dag minder snel gaat snacken. Bovendien bevatten groenten veel vitamines, win-win dus!

 

Rainbow wraps met hummus en dadels

 

De rainbow wraps met hummus en dadels zijn ook handig om mee te nemen voor bij de picknick. Verpak ze dan in aluminiumfolie, zo blijven ze goed koel. Een lekkere watermeloensalade erbij en je hebt een heerlijke picknick. Deze wraps met vegetarische shoarma zijn trouwens ook een aanrader.

Deze rainbow wraps zijn:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Ideaal als lunch

Laat je me weten wat je van deze rainbow wraps vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

rainbow-wraps

rainbow-wraps

 

Recept rainbow wraps met hummus en dadels

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

4 bietenwraps
1/2 komkommer
1 rode paprika
1 gele paprika
1 grote wortel
4 eetlepels pompoenhummus of kerrie hummus
10 dadels
Handje verse munt

 

Bereiding

1. Snijd de komkommer en paprika klein. Maak dunne slierten van de wortel met een dunschiller of spiraalsnijder. Verwijder de pit uit de dadels en halveer de dadels.

2. Verarm de wraps 30 seconden in de magnetron.

3. Besmeer elke wrap met een laagje hummus en verdeel daarna de groenten, dadels en munt over de wraps. Zorg dat je het uiteinde leeg laat zodat je de wraps makkelijk kan dubbelvouwen en oprollen.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz