Deze vegetarische pasta bolognese zit boordevol groenten, eiwitten en vezels. Ik ben dol op spaghetti, maar vind het wel belangrijk dat er veel groenten bij mijn spaghetti zit. Groenten zijn namelijk rijk aan vezels die zorgen voor een vol gevoel. Dit recept zit daarnaast ook boordevol eiwitten. Dat komt omdat ik linzen heb toegevoegd aan het recept. Maak je geen zorgen om de linzen, je proeft ze gelukkig niet vanwege de lekkere pastasaus. Bovendien zorgen ze ook voor een lekkere bite bij dit recept.

 

Vegetarische pasta bolognese

 

In de vegetarische pasta bolognese zitten veel verschillende groenten, zoals selderij, champignons en wortel. Selderij vind ik zelf altijd heerlijk door de pasta, omdat mijn moeder dit ook altijd gebruikt door haar pasta. Het geeft een lekkere bite aan de pasta en bovendien barst het ook van de vitaminen. Ook zitten er natuurlijk tomaten in deze vegetarische pasta bolognese. Ik raad je aan om te kiezen voor biologische tomatenblokjes, deze hebben wat meer smaak dan de niet-biologische. Bovendien is biologisch eten ook veel beter voor het milieu!

Ik weet zeker dat ik deze spaghetti bolognese nog heel vaak ga maken. Het is ook een fijn recept waar je een grote pan van kan maken, zodat je er meerdere dagen van kan eten. Deze spaghetti bolognese is:

  • Rijk aan eiwitten
  • Een bron van vezels
  • Rijk aan vitaminen en mineralen
  • Vegetarisch én vegan
  • Een bron van langzame koolhydraten

Genoeg redenen dus om dit heerlijke recept te maken! 

Laat je me weten wat je van deze vegetarische pasta bolognese vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegetarische-pasta-bolognese

vegetarische-pasta-bolognese

vegetarische-pasta-bolognese

 

Recept vegetarische pasta bolognese

 

Bereidingstijd: 45 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

240 gram volkoren pasta
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 stengel bleekselderij
2 blikjes biologische tomatenblokjes, 800 gram
1 grote winterpeen
1 potje voorgekookte linzen (210 gram)
250 gram kastanje champignons
2 grote eetlepels tomatenpuree
2 theelepels rozemarijn
Handje verse peterselie
1 blokje groentebouillon
4 eetlepels Parmezaanse kaas of edelgistvlokken (vegan)

 

Benodigdheden

Grote braadpan

 

Bereiding

1. Snijd de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en champignons fijn.

2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg daarna de rozemarijn, wortels en bleekselderij toe en bak dit 5 minuten.

3. Voeg de champignons toe en bak dit 5 minuten. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de tomatenblokjes toe samen met een blokje groentebouillon en laat dit 20 minuten pruttelen op laag vuur. Roer af en toe even door. Kook ondertussen de pasta zoals beschreven op de verpakking. Breng deze op smaak met zout.

5. Spoel de linzen af in een vergiet en snijd de peterselie fijn. Voeg dit toe en bak 5 minuten mee.

6. Serveer de pasta met de pastasaus, verse peterselie en een eetlepel edelgistvlokken of Parmezaanse kaas.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz