Deze chia pudding met aardbeien en banaan is heerlijk als ontbijt. Chia pudding zit boordevol vezels, eiwitten en vitaminen. De aardbeien maken de chia pudding lekker zoet, alsof je een toetje eet in plaats van een gezond ontbijt. Daarnaast is het recept van deze chia pudding ook erg makkelijk om te maken. Maak de pudding te avond van te voren al, dan hoef je het ‘s ochtends alleen nog maar te versieren met banaan en kokos.

 

Chia pudding met aardbeien en banaan

 

Nu het aardbeienseizoen weer is begonnen eet ik het liefst alles met aardbeien. Zoals een handje aardbeien als snack, een smoothie met aardbeien of aardbeien door mijn salade. Ze zijn lekker zoet en geven me altijd een zomers gevoel. Ook geven de aardbeien deze chia pudding een zoete smaak. Daarom kan je deze pudding prima aan je kinderen voorschotelen, ik weet zeker dat ze het lekker gaan vinden. Bovendien is het ook een lekker en gezond toetje. Chia zaden zijn enorm goed voor je gezondheid. Hieronder vind je alle voordelen van chia zaden op een rijtje.

 

De voordelen van chia zaden

 

  • Rijk aan vezels
  • Bron van plantaardige eiwitten
  • Dragen bij aan een gezonde stoelgang
  • Rijk aan Omega-3 vetzuren
  • Zorgen voor een goede stofwisseling

Genoeg redenen dus om een voorraadje chia zaden in te slaan en deze chia pudding met aardbeien en banaan te maken! Heb je nog wat chia zaden over? Dan kan je dit ook voor andere ontbijtrecepten gebruiken, zoals door deze pindakaas granola of appeltaart muesli.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chia-pudding-met-aardbeien

chia-pudding-met-aardbeien

 

Recept chia pudding met aardbeien en banaan

 

 

Ingrediënten
(Voor 2 porties)

2 rijpe bananen
200 gram verse aardbeien
6 eetlepels chia zaden
200 ml kokosmelk
Handje verse kokosblokjes

 

Benodigdheden

Blender of staafmixer
2 glaasjes

 

Bereiding

1. Doe 1 banaan, de aardbeien en de kokosmelk in de blender en mix tot een romige smoothie. Heb je geen blender? Gebruik dan een staafmixer.

2. Schep het mengsel in een schaaltje en roer de chia zaden er doorheen. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan. Roer het tussendoor een keer door.

3. Verdeel de chia pudding over twee glaasjes en garneer met plakjes banaan en schijfjes verse kokosnoot.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!