Vegan salade met falafel en hummus

Deze vegan salade met falafel, hummus en groenten is erg makkelijk om te maken en staat zo op tafel. Een fijn recept als je weinig tijd of geen zin hebt om te koken. Nu het lekker zonnig is buiten eet ik elke dag salades. Door bij de lunch een salade te eten heb je gelijk al een flinke portie groenten binnen. Bovendien vult deze salade echt enorm goed vanwege de falafel en kidneybonen. Je kan falafel zelf maken, maar ik vind de biologische falafel van de Albert Heijn ook een aanrader. Hier zit verder geen zooi in en lijkt qua smaak ook op verse falafel.

Bij vegan salades is het belangrijk om er op te letten dat je wel voldoende eiwitten binnen krijgt. Dat kan bijvoorbeeld door peulvruchten en plantaardige vervangers toe te voegen, zoals falafel. Falafel wordt gemaakt van kikkererwten en is daardoor rijk aan eiwitten. Ook kidneybonen zijn een bron van eiwitten en bevatten daarnaast veel ijzer. De pikante hummus maakt de salade een beetje smeuïg en geeft wat extra pit. Deze salade kan je makkelijk meenemen als lunch op je werk. De falafel kan gewoon koud gegeten worden wanneer deze gebakken is. Maak je collega’s lekker jaloers met deze vegan falafel salade!

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!
SONY DSCSONY DSC
Recept vegan salade met falafel en hummus

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

100 gram biologische falafel
2 eetlepels pikante hummus
¼ komkommer
1 zoete puntpaprika
125 gram kidneybonen
Handje platte peterselie

Bereiding
1. Snijd de paprika fijn en de komkommer in plakjes.

2. Spoel de kidneybonen af in een vergiet.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de falafel in 6 minuten gaar.

4. Verdeel de komkommer, kidneybonen, paprika en falafel over een bord. Schep in het midden twee grote eetlepels hummus en garneer de salade met verse peterselie.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het vegetarische voedingsschema.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.