fbpx

Vorige week maakte ik granola met pindakaas en dat was echt smullen. Als je net zoals ik verslaafd bent aan pindakaas is deze pindakaas granola echt een must-try. Zelf granola maken is super makkelijk. Je doet gewoon alle ingrediënten in een kom, husselt het door elkaar en na een halfuur in de oven is de gezonde granola al klaar. Bewaar de granola in een grote weckpot om het goed knapperig te houden.

Deze granola met pindakaas is erg lekker als ontbijt, vooral in combinatie met kokosyoghurt en banaan. Een goed begin van de dag. Ook vind ik het altijd heerlijk om een handje granola te nemen als tussendoortje. Vaak zet ik dan een klein bakje granola naast me tijdens het werk en kan ik lekker smikkelen. Deze pindakaas granola bevat havermout, pecannoten en chia zaden, waardoor het rijk is aan vezels en gezonde vetten. Door de kaneel en pindakaas krijgt de granola een lekker zoete smaak en is ontbijten elke dag een feestje. Pas maar op dat je niet in één dag de hele pot leeg eet!

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

granola-met-pindakaas

granola-met-pindakaas

granola-met-pindakaas

Recept granola met pindakaas

 

Ingrediënten
(Voor een grote portie)

100 gram havermout
60 gram pecannoten
2 eetlepels chia
2 eetlepels lijnzaad
1 eetlepel kaneel
4 eetlepels ahorn siroop
4 eetlepels 100% pindakaas
6 eetlepels water

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Hussel de havermout met pecannoten, chia zaad, lijnzaad en kaneel in een grote kom.

3. Doe de ahorn siroop met pindakaas en water in een schaaltje en roer goed door elkaar. Giet dit mengsel over het havermout mengsel en roer alles goed door elkaar.

4. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Hussel tussendoor een keer om.

5. Laat de granola een halfuur afkoelen en bewaar het in een afgesloten weckpot.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)