Deze wraps met vegetarische shoarma zijn lekker, gezond én staan binnen een kwartiertje op tafel. Vegetarische wraps zijn heerlijk als diner, maar soms kan het best lastig zijn om te verzinnen wat je er in doet. Gelukkig ontdekte ik laatst de vegetarische shoarma van de Vegetarische Slager, welke gemaakt is van soja. Verder bevat deze shoarma helemaal geen zooi, alleen nog wat kruiden, zonnebloemolie en zout. Bovendien proef je het verschil met echte shoarma niet eens, dus ook een aanrader als je minder vlees wil gaan eten. Zelfs mijn vriend – die heel graag vlees eet – was dol op deze gezonde wraps!

De wraps heb ik gevuld met komkommer, rode ui, rucola, gedroogde tomaten, gezonde knoflooksaus en shoarma. Zoals je misschien wel weet ben ik dol op recepten met weinig ingrediënten en deze wraps passen daar heel goed bij. Zelf knoflooksaus maken is echt niet moeilijk. Je mengt gewoon wat (soja)yoghurt met knoflook, peper en zout. Veel lekkerder dan knoflooksaus uit een potje en bovendien zit er niks slechts in. Al jaren maak ik op deze manier knoflooksaus en zo kan je gewoon genieten zonder schuldgevoel. Mocht je deze wraps graag als lunch mee willen nemen naar je werk, dan kan je de knoflooksaus ook vervangen door hummus. Misschien iets fijner voor je collega’s.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

SONY DSC

Recept wraps met vegetarische shoarma

 


Ingrediënten

(Voor 4 personen)

8 meergranen wraps
300 gram vegetarische shoarma
2/3 komkommer
1 rode ui
150 gram zongedroogde tomaten (in olijfolie)
Paar handjes verse rucola

Knoflooksaus
300 ml sojayoghurt of magere kwark
2-3 teentjes knoflook
Peper en zout

 

Bereiding

1. Maak de knoflooksaus door de sojayoghurt te mensen met een paar uitgeperste teentjes knoflook. Breng op smaak met flink wat zout en een beetje peper. Optioneel: voeg ook wat fijngesneden peterselie toe.

2. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de ui in dunne ringen.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de vegetarische shoarma in 5-10 minuten goudbruin en gaar.

4. Verwarm elke wrap 30 seconden in de magnetron en vul ze daarna met een laagje knoflooksaus, shoarma, komkommer, ui, rucola en een paar zongedroogde tomaten.

Ben je op zoek naar meer structuur in je eetpatroon? Ga dan aan de slag met het vegetarische voedingsschema.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Meld je aan voor de Zonderzooi update. Twee keer per maand krijg je een mail met alle nieuwe recepten en artikelen.