Seepje vroeg mij hun nieuwe natuurlijk afwasmiddel uit te proberen. De meeste merken afwasmiddel zijn super chemisch en daarom was ik erg benieuwd naar deze natuurlijke variant. Het afwasmiddel van Seepje is gemaakt met superschillen uit het Himalaya gebergte. Deze schillen maken je afwas op een natuurlijke manier schoon en vetvrij. Natuurlijk ga je niet afwassen met die schillen, deze worden namelijk in Nederland verwerkt tot een vloeistof. Daarna wordt het afwasmiddel in een vrolijke gerecyclede verpakking gedaan en kun je het zo scoren bij de Albert Heijn.

SONY DSC

Natuurlijke geuren

De nieuwe geuren van Seepje zijn swingende citrus en tintelfrisse limoen. Wat een vrolijke namen! Ik heb geen afwasmachine dus daarom doe ik mijn afwas altijd met de hand. Zo blijven die leuke bordjes en bakjes die ik gebruik voor food foto’s ook gewoon mooi. De swingende citrus testte ik als eerst. Dit natuurlijk afwasmiddel is een mix van 10 verschillende etherische oliën, zoals grapefruit, mandarijn, sinaasappel en kruidnagel. Het afwasmiddel schuimt gewoon net zo veel als elk ander afwasmiddel. Bovendien krijg ik alles goed schoon en wordt vet snel verwijderd. Ook de limoen geur is erg fris en geeft hetzelfde resultaat. Ik ben fan!

SONY DSC

Fijn dat je tegenwoordig op een duurzame manier je afwas kan doen in plaats van allemaal chemische zooi te gebruiken. Een mooi initiatief van Seepje om op deze manier de wereld een beetje mooier te maken. Daarom zou ik het dan ook iedereen aanraden vaker te kiezen voor natuurlijke afwasproducten. Hoe denk jij er over? Gebruik je een natuurlijk afwasmiddel of maakt het je niet zo veel uit? Ik ben erg benieuwd naar je reactie.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Seepje.

info@zonderz