fbpx

Deze quinoa salade met feta, verse munt en erwten past heel goed bij dit zonnige weer. Als het buiten eenmaal warmer wordt eet ik het liefst elke dag salades. Een salade als lunch of diner is altijd goed. Deze quinoa salade staat ook zo op tafel, waardoor je lekker snel kan aanvallen. Een vegetarische salade is trouwens helemaal niet saai. Je hebt niet altijd vis of kip nodig voor een lekkere salade, dat bewijst deze salade wel. Door de combinatie van erwten, feta en verse munt is de salade heerlijk fris van smaak. Ook vult de salade goed vanwege de erwten en quinoa. De pecannoten zorgen voor een lekkere crunch en de limoen dressing maakt de salade helemaal af.

 

Quinoa salade met feta, munt en erwten

 

Erwten zitten boordevol vitaminen en mineralen. Ze worden vaak gegeten bij een Hollandse maaltijd, maar ook door een salade zijn erwten erg lekker. Quinoa barst bovendien van de eiwitten en is rijk aan vezels. Ik kwam er achter dat ik nauwelijks recepten online had staan met quinoa, terwijl ik het zelf vaak gebruik tijdens het koken. Daar moest dus verandering in komen. Hopelijk vind je deze quinoa salade net zo lekker als ik en geniet je er van op een zonnige dag.

Deze quinoa salade met feta, munt en erwten is:

  • Makkelijk om te maken
  • Glutenvrij
  • Boordevol gezonde vetten
  • Ideaal als lunch of diner

Laat je me weten wat je van deze quinoa salade met feta vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Recept quinoa salade met feta, munt en erwten

 

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

300 gram erwten (diepvries)
200 gram quinoa
Paar handjes verse spinazie
120 gram (vegan) feta of witte saladekaas
80 gram pecannoten
Handje verse munt

Dressing
Sap van 2 limoenen
1 eetlepel ahorn siroop
1 eetlepel olijfolie

 

Bereiding


1. Kook de erwten en quinoa als beschreven op de verpakking. Breng op smaak met zout.

2. Giet beide af en spoel af met koud water.

3. Verdeel de spinazie over vier borden. Voeg daarna de quinoa en erwten toe. Garneer met verse munt, fijngehakte pecannoten en gebrokkelde feta.

4. Maak de dressing door het limoensap te mengen met ahorn siroop en olijfolie. Breng de salade op smaak met de dressing.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)