Deze smoothie met chocolade en hazelnoten moet je proberen! Een heerlijk ontbijt, dat bovendien ook erg gezond is. Ontbijten met een smoothie is helemaal geen gek idee. Een ontbijtsmoothie is namelijk snel klaar en geeft je voldoende energie om je dag te starten. Bovendien zit deze chocolade smoothie ook boordevol goede voedingsstoffen. Door havermout toe te voegen aan een smoothie krijg je minder snel trek. Daarnaast bevat havermout veel vezels en B-vitamines, altijd goed voor een happy healthy body.

Voor deze smoothie maakte ik gebruik van plantaardige hazelnoten drink. Dat is een soort van melk gemaakt van hazelnoten. Heerlijk in combinatie met cacao en hazelnoten, net alsof je chocolademelk drinkt. Wie wil dat nu niet als ontbijt? Door cacao poeder toe te voegen krijg je bovendien ook een goed humeur, want cacao bevat een stofje waar je vrolijk van wordt. Genoeg redenen dus om je dag te starten met deze heerlijke chocolade smoothie!

De smoothie maakte ik met de Philips Pro Blend 6 blender. Een hele krachtige blender die zelfs hazelnoten gewoon fijn maalt. Deze blender kan je deze week winnen tijdens de Zonderzooi Challenge. Deel je foodfoto’s met #ikeetzonderzooi en volg @youngimpactnl en @zonderzooi op Instagram. Samen gaan we elkaar inspireren om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Maandag 30 april wordt de winnaar bekend gemaakt via Instagram Stories.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSCSONY DSC

Recept chocolade hazelnoten smoothie

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

250 ml hazelnoot-rijst drink
2 eetlepels cacao poeder
1 (bevroren) banaan
50 gram havermout
15 gram hazelnoten

 

Benodigdheden

Blender

 

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten samen in de blender en mix tot een romige smoothie.

2. Giet de smoothie in een groot glas. Lekker om te garneren met geroosterde kokos chips voor een extra bite.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philips en Young Impact.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.