Deze pasta met citroen, knoflook en feta is om van te smullen. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept voor gezonde pasta met jullie gedeeld heb. Ik ben dol op pasta, vooral speltpasta is echt mijn favoriet. Veel mensen vermijden pasta omdat ze denken dat het ongezond is. Het is vooral de saus die pasta ongezond kan maken, zeker als je veel room en kaas toevoegt. Daarom deel ik vandaag een makkelijk recept voor een gezonde pasta. Deze pasta met citroen, knoflook en feta staat binnen een kwartiertje al op tafel. En hij is echt heeeerlijk!

De combinatie van citroen, knoflook en peterselie is erg lekker. Knoflook is altijd goed en de citroen en peterselie zorgen ervoor dat de pasta fris van smaak wordt. Door er een beetje olijfolie aan toe te voegen wordt deze pasta ook lekker smeuïg. Kies trouwens altijd voor extra vierge olijfolie. Deze olijfolie is onbehandeld en puur natuur. Extra vierge olijfolie bevat daarom ook meer vitaminen en mineralen dan gewone olijfolie. Deze olijfolie heeft iets meer een grassige smaak, wat ik zelf erg lekker vind. Bovendien bevat olijfolie veel gezonde vetten, die belangrijk zijn voor een mooie huid.

De pasta maakte ik zelf met een automatisch pastamachine van Philips. Een hartstikke handig apparaat waarbij je alleen de ingrediënten voor het pastadeeg erin doet en het apparaat doet de rest. Voor de roze kleur voegde ik wat bietensap toe, zodat de pasta een leuk kleurtje krijgt. De automatische pastamachine kan je deze week winnen tijdens de Zonderzooi Challenge. Deel je foodfoto’s met #ikeetzonderzooi en volg @youngimpactnl en @zonderzooi. op Instagram. Samen gaan we elkaar inspireren om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Maandag 23 april wordt de winnaar bekend gemaakt via Instagram Stories.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSCSONY DSC

Recept pasta met citroen, knoflook en feta

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

200 gram speltbloem
1 ei
35 ml bietensap
Heb je geen pastamachine? Gebruik dan 120 gram speltpasta voor 2 personen en laat bovenstaande ingrediënten weg.

Verder
2 teentjes knoflook
2 eetlepels extra vierge olijfolie
2 theelepels citroenrasp
40 gram witte saladekaas of feta
40 gram pecannoten
Handje verse peterselie
Handje rucola
Snufje zout

 

Benodigdheden

Automatisch pastamachine

Bereiding

1. Doe het speltbloem in de pastamachine. Klop het ei en bietenmengsel goed door elkaar. Zet het pastamachine aan en voeg het eimengsel toe in het schenk vakje. Zorg dat je de fettuccine kop gebruikt. Zet het apparaat aan en na een kwartier komt de pasta er automatisch uit.
Heb je geen pastamachine? Gebruik dan 120 gram speltpasta voor 2 personen.

2. Breng de pasta aan de kook met voldoende water. Kook de pasta in 8 minuten gaar. Breng op smaak met zout.

3. Pers ondertussen de knoflook uit met een knoflookpers en rasp de schil van de citroen met een rasp. Hak de peterselie fijn.

4. Giet de pasta af en schep in een grote kom. Voeg daarna de olijfolie, knoflook, citroenrasp en peterselie toe en roer alles door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout.

5. Leg op elk bord een handje rucola. Verdeel de pasta over twee borden en garneer elk bord met gebrokkelde feta, peterselie en fijngehakte pecannoten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philips en Young Impact.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.