fbpx

Zijn jullie ook zo dol op bliss balls? Deze raw snack balletjes zijn super makkelijk om te maken en het ideale tussendoortje voor onderweg. De combinatie van pindakaas en kokos is echt heerlijk, zelfs mijn vriend is dol op deze bliss balls. Geen idee trouwens wie die naam heeft verzonnen, ik noem ze zelf altijd raw balletjes. Je hebt maar vier ingrediënten nodig voor dit recept, namelijk pindakaas, dadels, kokos en ahorn siroop. Misschien heb je alle ingrediënten al in huis, dan kan je gelijk aan de slag!

 

Bliss balls met pindakaas

 

Zoals je misschien al weet ben ik echt verslaafd aan pindakaas. Het liefst eet ik elke dag wel pindakaas, zo vind ik het heerlijk door mijn havermoutpap. Pindakaas is helemaal niet zo ongezond als sommige mensen denken. Het zit boordevol gezonde vetten en is enorm rijk aan eiwitten. Daardoor zijn deze balletjes dus ook goed om te eten voor of na het sporten, want ze zitten boordevol energie en goede voedingsstoffen. Ze vullen ook goed en daardoor een fijne snack als 4-uurtje.

Deze bliss balls maakte ik met een Philips chopper, die je deze week kan winnen tijdens de Zonderzooi Challenge. Deel je foodfoto’s met #ikeetzonderzooi en volg @youngimpactnl en @zonderzooi op Instagram. Samen gaan we elkaar inspireren om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Maandag 16 april wordt de winnaar bekend gemaakt via Instagram Stories.

Laat je me weten wat je van deze bliss balls met pindakaas vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

bliss balls met pindakaas

bliss balls met pindakaas

 

Recept bliss balls met pindakaas en kokos

 

Ingrediënten
(Voor 8 bliss balls)

120 gram 100% pindakaas
100 gram dadels
30 gram geraspte kokos + extra om doorheen te rollen
1 eetlepel ahorn siroop (optioneel)

 

Benodigdheden

Chopper of keukenmachine

 

Bereiding

1. Doe de pindakaas, dadels en kokos samen in de chopper of keukenmachine en mix tot een fijn deeg. Rol er 8 balletjes van met je handen.

2. Rol de balletjes door een laagje kokos en zet ze een kwartier in de koelkast om hard te worden. Enjoy!

Tip: Krijg je het mengsel niet goed fijn gemalen? Voeg dan een eetlepel ahorn siroop toe voor extra smeuïgheid.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philips en Young Impact.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)