fbpx ...

Deze gele linzen curry staat zo op tafel en smaakt echt heerlijk. Tijdens mijn reis door Sri Lanka at ik vaak gele linzen curry, zelfs in de meest kleine tentjes stond het wel op het menu. Gele linzen curry wordt daar ook dhal genoemd wordt. In Sri Lanka wordt dhal vaak gegeten met naanbrood of roti. Ik eet er zelf liever rijst bij, maar je kan dit gerecht ook serveren met iets anders. Deze dhal curry ziet er misschien uit als een prutje, maar het smaakt echt ontzettend lekker. Het recept is vegan, maar dankzij de linzen zit de curry wel boordevol eiwitten, ijzer en magnesium.

 

Gele linzen curry

 

Linzen worden niet zo vaak gebruikt door de meeste mensen, terwijl ze echt heerlijk zijn in gerechten. Je kan er bijvoorbeeld ook linzensoep of hummus van maken. Persoonlijk vind ik hummus gemaakt met linzen zelfs lekkerder dan hummus gemaakt van kikkererwten. Gele linzen vind je niet in elke supermarkt, maar gelukkig wel bij de Turkse supermarkt of de Ekoplaza. Sla gelijk een voorraadje in zodat je vaker deze curry kan maken. Ik eet deze curry nu elke week wel een keertje. Een beetje koriander eroverheen en het is net alsof ik weer in Sri Lanka ben!

Deze gele linzen curry is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gele-linzen-curry

 

Recept gele linzen curry

 

Ingrediënten 
(Voor 4 personen)

200 gram gele splitlinzen
200 gram zilvervliesrijst
1 ui
3 teentjes knoflook
1 blokje groentebouillon 
800 ml water
200 ml kokosmelk
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn
1/2 theelepel cayenne peper
Sap van 1/2 limoen
Handje koriander
Kokos- of olijfolie

 

Benodigdheden

Grote wokpan

 

Bereiding

1. Snijd de ui en knoflook fijn.

2. Doe een beetje olie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg daarna de kurkuma, komijn en cayenne peper toe en bak even mee.

3. Voeg het water, de linzen en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook 15 minuten op laag vuur. Roer af en toe even door.

4. Bereid ondertussen de rijst zoals beschreven op de verpakking. 

5. Voeg de kokosmelk toe aan de curry en laat alles nog 5-10 minuten pruttelen, tot de curry ingedikt is. Voeg ten slotte het limoensap toe en roer alles door elkaar.

6. Serveer deze gele linzen curry met rijst en een handje verse koriander.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz