Wist je dat Ekoplaza sinds kort een plasticvrije pop-up supermarkt heeft? Toen ik dit hoorde was ik helemaal blij. De laatste tijd ben ik namelijk steeds meer bezig met duurzaamheid en het milieu. Ik kan me dan ook ontzettend ergeren aan mensen die overal plastic voor gebruiken. Laatst was ik in de supermarkt en zag ik een man een grote hoeveelheid fruit halen. Zijn bananen, appels en sinaasappels deed hij allemaal in losse plastic tasjes. Waarschijnlijk weet hij niet door hoeveel invloed het gebruik van plastic op ons milieu heeft, maar wie weet leest hij dit artikel en laat hij de plastic tasjes de volgende keer gewoon hangen.

ekoplaza-plasticvrije-supermarkt4 (1 van 1)ekoplaza-plasticvrije-supermarkt (1 van 1)

Waarom is plastic zo slecht voor ons milieu?

Plastic vergaat niet, maar wordt alleen maar kleiner. Daardoor is het veel lastiger om dit op te ruimen. Ook bestaat 75% van ons afval in de zee uit plastic. Dieren zoals schildpadden of vissen kunnen verstrikt raken in het plastic en daardoor sterven. Door zelf minder plastic te gebruiken draag je ook je steentje bij aan het milieu. En dat kan al door kleine veranderingen, zoals minder plastic tasjes, verpakkingen en rietjes te gebruiken. Je zal er van te kijken staan hoeveel plastic je gebruikt in je dagelijks leven.

ekoplaza-plasticvrije-supermarkt1 (1 van 1)ekoplaza-plasticvrije-supermarkt2 (1 van 1)

De plasticvrije Ekoplaza pop-up store

Ekoplaza heeft een nieuw verpakkingsmateriaal ontwikkeld dat op plastic lijkt, maar geheel biologisch afbreekbaar is. Ik werd uitgenodigd om in de nieuwe plasticvrije pop-up store te komen kijken, welke te vinden is in Amsterdam. Hier vind je veel van je dagelijkse boodschappen, maar dan allemaal verpakt in composteerbare biomaterialen. Deze plastic-free verpakkingen zijn binnen 12 weken volledig afgebroken, hoe tof is dat! Je gooit de verpakkingen dus gewoon bij het gft-afval en na 12 weken is er niks meer van over. Ook zijn de verpakkingen gekleurd met natuurlijke kleurstoffen, zoals bietensap. Ik vind het super dat Ekoplaza oog heeft voor het milieu en op deze manier de wereld een beetje mooier maakt. Ga jij ook een kijkje nemen in de plasticvrije pop-up supermarkt? Je vind deze Ekoplaza bij de Jan Pieter Heijestraat 105-109 in Amsterdam.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Ekoplaza.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.
 

Wil je aan de slag met een gezonde en duurzame lifestyle? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.