Groentefriet maken met de airfryer is super gezond. Door friet te bakken met behulp van een airfryer heb je geen frituurolie nodig, wat een hele hoop scheelt aan calorieën. Zoete aardappel friet kennen we tegenwoordig allemaal wel, maar heb je wel eens groentefriet geprobeerd? Ook pastinaak en pompoen zijn namelijk erg lekker om friet van te maken. Pastinaak is heerlijk zoet van smaak, net als pompoen. In combinatie met vegan avocado pesto is het een heerlijk maaltje voor in het weekend. Of voor doordeweeks, want zo slecht zijn deze groetefrietjes niet.

De combinatie van de zoete frietjes met de avocado pesto is echt heerlijk. Ik eet eigenlijk nooit meer ketchup of mayonaise, maar kies altijd voor een gezonde dip. Deze vegan avocado pesto zit boordevol gezonde vetten, die goed zijn voor een stralend huidje. Wist je dat het ook goed is om koolhydraten te eten met vetten? Door de gezonde vetten worden de suikers uit de koolhydraten langzaam opgenomen in de bloed en ben je veel langer verzadigd. Niet alleen erg lekker, maar ook heel goed voor je lichaam!

De mintgroene airfryer op de foto kan je de komende week winnen tijdens de Zonderzooi Challenge. Deel je foodfoto’s met #ikeetzonderzooi en volg @youngimpact en @zonderzooi op Instagram. Samen gaan we elkaar inspireren om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Maandag 9 april wordt de winnaar bekend gemaakt via Instagram Stories.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Recept groentefriet met avocado pesto dip

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

1 grote zoete aardappel
2 pastinaken
250 gram pompoen
Snufje paprika poeder
Optioneel: snufje cayenne peper
Vegan avocado pesto

Benodigdheden

Airfryer

Bereiding

1. Maak de avocado pesto zoals beschreven in het recept.

2. Was de zoete aardappel en snijd deze met een scherp mes in frietjesvorm. Doe hetzelfde met de pastinaken.

3. Snijd de pompoen open en verwijder de pitjes aan de binnenkant. Snijd er dunne repen van. De schil kan je gewoon laten zitten.

4. Doe alle groenten in de airfryer en breng op smaak met paprika poeder. Voeg ook wat cayenne peper toe als je van pittig houdt. Hussel goed door zodat alles paprika poeder bevat. Bak de groenten frietjes 25 minuten in de airfryer op 200 graden.

5. Serveer de groenten friet met avocado pesto dip. Enjoy!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Philips en Young Impact.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.