Het leek me leuk om een food Q&A te maken met allemaal vragen van jullie. Zo leren jullie mij een beetje beter kennen en ik vind zoiets altijd leuk om te doen. Via Instagram kreeg ik een heleboel vragen door, waarvan ik er een aantal hier beantwoord heb. Veel leesplezier!

1. Welke drie producten zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Havermout, pindakaas en medjoul dadels. Deze drie producten heb ik altijd in huis en kan ik niet goed missen. Geen idee of ik er echt wat aan heb op een onbewoond eiland, maar dan kan ik in ieder geval een heerlijk havermoutpapje brouwen daar.

2. Wat is je favoriete cheat meal?

IJs! Ik ben dol op ijs, van Ben & Jerry’s tot het heerlijke ijs van IJscuypje. Nu de lente weer begint te komen eet ik elke week wel een ijsje. Eigenlijk kies ik nooit voor healthy sorbet ijs, maar bestel ik het liefst gewoon alles met veel te veel chocolade, nootjes en koekjes.

 

food-q&a

 

3. Wat is je favoriete keuken?

De Aziatische keuken, I loooove Asian food. Curry of gado gado zou ik echt elke dag kunnen eten. Volgens mij zijn er geen Aziatische gerechten die ik niet lust. Pittig eten vind ik sowieso heel erg lekker, het liefst gooi ik overal sambal en rode pepertjes bij. Ook vind ik het heerlijk om een flinke hand koriander door mijn eten te doen.

4. Waar haal je je recept inspiratie vandaan?

Pinterest, reizen, restaurants en Instagram. Soms zie ik iets lekkers op een menukaart staan en bedenk ik me hoe ik het gerecht kan omtoveren naar een 100% zonderzooi versie. Ook tijdens reizen doe ik altijd veel inspiratie op. Dan maak ik vaak kennis met gerechten die we hier niet kennen en geef ik er thuis mijn eigen draai aan. Wanneer ik echt geen inspiratie heb ga ik gewoon een beetje scrollen op Pinterest tot ik weer op nieuwe ideeën kom. Pinterest is een hele fijne inspiratiebron en verzamelplek voor mooie foodfoto’s. Al na tien minuten scrollen door Pinterest loopt het water me in de mond en krijg ik enorme honger.

5. Wat is je favoriete ingrediënt om mee te koken?

Knoflook. Dat gaat bij mij echt overal doorheen, het zorgt ervoor dat een gerecht een beetje meer pit krijgt. Zonder knoflook geen lekkere maaltijd.

6. Wat is je slechtste restaurant ervaring ooit?

Dat was twee jaar geleden in Bali. Daar was ik met twee meiden aan het eten in een leuk healthy restaurantje en opeens kroop er een enorme rat over de muur. Zo vies! Even later had ik het gevoel dat hij bij mijn benen zat, brrr. In een rap tempo werkte ik mijn eten naar binnen en stond ik héél snel weer buiten. Het restaurant was heerlijk, maar toen ik eenmaal die rat gezien had ik echt geen honger meer.

7. Wat is je favoriete recept van op je blog?

Er staan zo veel recepten online, dat vind ik best moeilijk. Momenteel ben ik verslaafd aan de vegan poké bowl met sesam tofu en avocado, dit eet ik vaak als lunch of diner. Maar ook de wrap pizza met gerookte zalm vind ik echt een aanrader. Of de curry met pompoen en zoete aardappel, hmmm.

 

food-q&a

 

8. Wat serveer je het liefst als er vriendinnen komen eten?

Meestal iets met avocado, aangezien al mijn vriendinnen dol zijn op avocado’s. Heel vaak is dat zoete aardappel frietjes met homemade guacamole en lekkere salade erbij. Of een saladebowl met vegan avocado pesto. Maar het hoeft niet altijd mega gezond te zijn hoor, soms is het ook gewoon een homemade pizza.

9. Wat is je favoriete dessert?

Dame blanche. Ik ben echt dol op ijs en zeker met warme chocoladesaus, hmmm. Maar eigenlijk maak je me met alle soorten desserts wel blij. Een eigenschap die ik van mijn vader heb, hij is ook zo dol op desserts. Als ik uit eten ga begin ik ook altijd met het uitkiezen van mijn dessert en daarna kijk ik pas naar het hoofdgerecht, slecht he?

10. Hoeveel calorieën eet je op een dag?

Dat is erg wisselend. Mijn calorie-inname houd ik sowieso niet bij omdat ik dat onnodig vind. Ik ben niet op dieet of wat dan ook, ik eet gewoon waar ik me goed bij voel. Op sommige dagen eet ik 1600 calorieën per dag, maar in het weekend zou dat best wel eens 2500 kunnen zijn. De ene dag eet ik ‘s avonds pompoensoep en de andere dag lasagne, dus qua calorieën is dat heel verschillend. Meestal probeer ik doordeweeks wat gezonder te eten dan in het weekend, waardoor ik dan ook minder calorieën binnen krijg.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.