Deze bladerdeeghapjes zijn erg leuk om te serveren op een feestje. De hapjes hebben een Italiaanse twist vanwege de groene pesto, tomaten en verse rozemarijn. Voor dit recept gebruikte ik JOYN tomaten. De tomaten zijn langer gerijpt dan gewone tomaten, waardoor ze extra vol van smaak zijn. Dat geeft deze Italiaanse bladerdeeghapjes een heerlijke smaak. Soms zijn tomaten in de supermarkt wat lichtrood en waterig, maar deze tomaten zijn juist heel vol van smaak.

Ik maakte kennis met de JOYN tomaten tijdens een kookevent. Samen met een aantal andere bloggers gingen we kokkerellen in een grote kookstudio. We werden verdeeld in vier groepen en kregen allemaal een eigen keuken toegewezen. Samen met de bloggers van Beaufood, Alles Over Italiaans Eten en No Refined kregen wij de Zuid-Amerikaanse keuken. Zelf ben ik nog nooit in Zuid-Amerika geweest, maar gelukkig kwamen er wel gelijk wat lekkere recepten naar boven. Chef-kok Janco Robben leerde me handige kneepjes, zoals hoe je het beste tomaten kunt snijden zonder ze te pletten. Ons groepje maakte vier verschillende gerechten. De gevulde tomaten met Zuid-Amerikaanse twist waren mijn favoriet. Ook de hapjes van de andere bloggers waren heerlijk, zo smulde ik ook van een tomatenrisotto en een salade met gegrilde tomaten, courgette en halloumi. Een leuke ervaring om zo kennis te maken met de tomaten van JOYN.

Ben jij ook benieuwd geworden naar deze lekkere tomaten? Ga dan snel naar de supermarkt om alle ingrediënten te halen voor deze bladerdeeg hapjes. Dat wordt smullen!

Laat je me weten wat je van deze bladerdeeghapjes vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Bladerdeeg-hapjes-pesto-tomaat (2).jpg

SONY DSC

 

Recept bladerdeeghapjes met groene pesto en tomaat

Ingrediënten
(Voor 6 hapjes)

6 (vegan) bladerdeegvellen
3 JOYN tomaten
6 eetlepels groene pesto
3 teentjes knoflook
6 zwarte olijven
Paar takjes verse rozemarijn
Handje verse basilicum
Scheutje olijfolie
Snufje peper en zout

 

Benodigdheden

Oven

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C en ontdooi de vellen bladerdeeg.

2. Snijd de tomaten in dunne plakjes en doe ze in een ovenschaal. Garneer met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de tomaten 20 minuten in de oven, zodat ze mooi goudbruin kleuren.

3. Zorg dat de bladerdeeg vellen ontdooid zijn en beleg elk plakje met een laagje groene pesto. Laat 1 cm aan de zijkant vrij. Voeg daarna de tomaten en fijngesneden olijven, knoflook en rozemarijn toe.

4. Klop een ei los en besmeer de randjes met het ei.

5. Bak de bladerdeeg hapjes 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Garneer ten slotte met verse basilicum.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met JOYN tomaten.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.