Deze bladerdeeghapjes zijn erg leuk om te serveren op een feestje. De hapjes hebben een Italiaanse twist vanwege de groene pesto, tomaten en verse rozemarijn. Voor dit recept gebruikte ik JOYN tomaten. De tomaten zijn langer gerijpt dan gewone tomaten, waardoor ze extra vol van smaak zijn. Dat geeft deze Italiaanse bladerdeeghapjes een heerlijke smaak. Soms zijn tomaten in de supermarkt wat lichtrood en waterig, maar deze tomaten zijn juist heel vol van smaak.

 

Bladerdeeghapjes met groene pesto

 

Ik maakte kennis met de JOYN tomaten tijdens een kookevent. Samen met een aantal andere bloggers gingen we kokkerellen in een grote kookstudio. We werden verdeeld in vier groepen en kregen allemaal een eigen keuken toegewezen. Samen met de bloggers van Beaufood, Alles Over Italiaans Eten en No Refined kregen wij de Zuid-Amerikaanse keuken. Zelf ben ik nog nooit in Zuid-Amerika geweest, maar gelukkig kwamen er wel gelijk wat lekkere recepten naar boven.

Chef-kok Janco Robben leerde me handige kneepjes, zoals hoe je het beste tomaten kunt snijden zonder ze te pletten. Ons groepje maakte vier verschillende gerechten. De gevulde tomaten met Zuid-Amerikaanse twist waren mijn favoriet. Ook de hapjes van de andere bloggers waren heerlijk, zo smulde ik ook van een tomatenrisotto en een salade met gegrilde tomaten, courgette en halloumi. Een leuke ervaring om zo kennis te maken met de tomaten van JOYN. Ben jij ook benieuwd geworden naar deze lekkere tomaten? Ga dan snel naar de supermarkt om alle ingrediënten te halen voor deze bladerdeeg hapjes. Dat wordt smullen!

Laat je me weten wat je van deze bladerdeeghapjes vond? Deel je recept foto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

bladerdeeghapjes-met-tomaat

bladerdeeghapjes-met-tomaat

bladerdeeghapjes-met-tomaat

 

Recept bladerdeeghapjes met groene pesto en tomaat

 

Ingrediënten
(Voor 6 hapjes)

6 (vegan) bladerdeegvellen
3 JOYN tomaten
6 eetlepels groene pesto
3 teentjes knoflook
6 zwarte olijven
Paar takjes verse rozemarijn
Handje verse basilicum
Scheutje olijfolie
Snufje peper en zout

 

Benodigdheden

Oven

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C en ontdooi de vellen bladerdeeg.

2. Snijd de tomaten in dunne plakjes en doe ze in een ovenschaal. Garneer met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de tomaten 20 minuten in de oven, zodat ze mooi goudbruin kleuren.

3. Zorg dat de bladerdeeg vellen ontdooid zijn en beleg elk plakje met een laagje groene pesto. Laat 1 cm aan de zijkant vrij. Voeg daarna de tomaten en fijngesneden olijven, knoflook en rozemarijn toe.

4. Klop een ei los en besmeer de randjes met het ei.

5. Bak de bladerdeeg hapjes 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Garneer ten slotte met verse basilicum.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met JOYN tomaten.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken met suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz